Matchsummering Sirius – Östersund

Årets sjätte förlust inkasserades under gårdagskvällen trots en stark blåsvart insats i mötet med Östersund. Målskyttar för Sirius blev Elias Andersson (sjätte målet för säsongen) och Karl Larson (första målet för säsongen). Laget har chans till revansch redan om fem dagar när tabellsjuan Djurgården väntar på Tele2 Arena.

Matchen präglades av ett fysiskt spel redan från start. Det var dock blåsvart som tag i taktpinnen och förde spelet under den första halvleken. Som åskådare var det lätt att få vibbar till premiärmatchen mot Djurgården, det vill säga ett högt blåsvart bollinnehav och en motståndare som fick rikta in sig på försvarsspel. Trots ett ledningsmål från Östersund i den 18:e matchminuten fortsatte Sirius inneha ett stort spelövertag. Blåsvart var ofta parkerade på offensiv planhalva och många lägen initierades på vänsterkanten genom samspelet mellan Stefano Vecchia och Axel Björnström. Likt premiärmatchen gick vi till halvtid med 0-1 på resultattavlan trots ett stort spelövertag.

Inga byten genomfördes i halvtid, samma blåsvarta elva ändrade planen till den andra halvleken. Matchbilden fortsatte i samma anda som första 45. En kvittering låg i luften, inte minst när Hjalmar Ekdal nådde högst på en hörna efter några minuter. Östersundsmålvakten var dock med på noterna och kunde göra en vass reflexräddning. En kvart in i andra halvleken kom så äntligen kvitteringen då Elias Andersson sköt in 1-1 på frispark. Sirius gjorde kort därefter sitt första byte för dagen då Joakim Persson äntrade planen istället för Mohammed Saeid.

Blåsvart fortsatte diktera matchen efter kvitteringen men en misstajmad passning i försvaret resulterade i ett gratisläge för Östersund – och helt plötsligt hade gästerna tagit ledningen igen. Med kvarten kvar visade resultattavlan 1-2 och Sirius gjorde ett dubbelbyte, in kom Karl Larson och Laorent Shabani, ut gick Johan Karlsson och Jamie Roche. Det kändes återigen som att en kvittering låg i luften, men efter en snabb omställning av bortalaget och ett välplacerat avslut hade Östersund tagit ledningen med 1-3. I den 89:e minuten gjorde Karl Larson 2-3 efter ett fint inspel av Axel Björnström, men närmare än så kom inte blåsvart. Matchen slutade 2-3 till Östersund.

Vi fick en pratstund med målskytten Elias Andersson strax efter matchen (se hela intervju i spelare här nedanför):

Elias Andersson, 2-3 mot Östersund, beskriv känslorna nu.
– Jadu, det är en sjuk besvikelse att vi förlorar denna matchen. Det är helt sjukt.

Ni hade ett väldigt stort spelövertag matchen igenom. Särskilt i den första halvleken. Vad är det som saknas för att bollarna ska börja trilla in?
– Jag tycker vi gör en av våra bättre halvlekar under året i den första halvleken. Vi kontrollerar matchen som du säger, väldigt bra. Det är det sista lilla, den sista tredjedelen, den sista passningen, det sista avslutet som inte fanns där idag, tyvärr.

Får oss som tittade såg det väldigt fysiskt ut på planen, hur var det för er?
– Ja det var fysiskt. Men jag tycker vi kontrollerar det bra också. Vi vet att lag kommer spela det spelet mot oss framöver, sen tycker jag inte Östersund gjorde det jättebra eller att vi gick ner oss när de gjorde det.

Du gjorde ditt sjätte mål för säsongen. Ryktas att det är rekord för dig. Hur känns formen?
– Den är bra. Men som sagt det hade varit roligare att göra mål om vi vunnit. Men det är alltid kul att göra mål.