Matchsummering Sirius-Falkenberg

Tre poäng på hemmaplan. Snacka om en skön start på veckan. Sirius tog hem gårdagens match mot Falkenberg efter ett mål var av Elias Andersson och Stefano Vecchia. Nästa match är redan på lördag då blåsvart tar sikte på Behrn Arena för match mot tabellelvan Örebro SK.

Falkenberg började matchen starkt och skapade några riktigt heta lägen under matchens första minuter. Lukas var dock med på noterna kunde tillsammans med sina blåsvarta försvarare behålla nollan intakt trots Falkenbergs tidiga forcering. Sirius arbetade sig därefter in i matchen och tog över taktpinnen allt mera. Laget tog över bollinnehavet helt och hållet och de gulklädda motståndarna fick främst rikta in sig på att ligga rätt i sina defensiva positioner. Det höga bollinnehavet genererade flera lägen för blåsvart, men avsluten gick antingen utanför eller så blev skotten blockerade och gick ut till hörna istället. Trots det stora bollinnehavet halvleken igenom gick vi till paus med 0-0 på resultattavlan.

Motståndarna startade återigen i ett raskt tempo. Lukas fick ännu en gång visa prov på sina färdigheter i målet och fick sträcka på sig för att hålla den blåsvarta nollan intakt. Som i den första halvleken arbetade sig Sirius tillbaka in i matchen efter en stund. Laget tog över allt mer och skapade flera heta lägen. En kvart in i halvleken kändes det som att ett blåsvart ledningsmål hängde i luften – kort därefter kom också 1-0 genom ett monsterskott av Elias Andersson i matchminut 68. Tio minuter senare utökade blåsvart ledningen efter att Adam Ståhl slog ett lågt inlägg som Stefano Vecchia kunde stöta in vid bortre stolpen. När matchklockan tickade över 80 minuter kändes det som att den blåsvarta segern var klar, men rätt var det var kom Falkenberg upp och började skapa oreda runt det blåsvarta straffområdet. I den 82:a minuten fick de in sin reducering och helt plötsligt kändes inte den blåsvarta segern lika säker längre. Motståndarna försökte och försökte, de tog även upp sin målvakt på en fast situation i slutminuterna, men trots deras anstormning kunde Sirius reda ut situationen och säkra att de tre poängen stannade i Uppsala.

Vi fick en pratstund med Lukas Jonsson strax efter matchen:

Lukas Jonsson, 2-1 mot Falkenberg, och många svettiga räddningar från dig idag, hur är känslan nu?
– Den är bra. Tre poäng är alltid tre poäng. Man blir väl lite färgad för vi kanske skulle ha knutit ihop det lite tidigare och lite bättre. Vinner man så får man ta det som det är nu. Så får vi lämna analysen till imorgon.

Hur var stämningen i omklädningsrummet här efteråt?
– Den var väldigt bra. Efter tre poäng är det alltid lite lättnad och glädje liksom.

Det var en nykomponerad backlinje framför dig idag, hur tyckte du att det fungerade?
– Det fungerade alldeles utmärkt. De krigade på som djur där ute och slet. Och ville verkligen få det att fungera. När det är lite nya spelare som inte har spelat så mycket ihop blir nästan kommunikationen ännu bättre. För att folk vill hjälpa varandra och se till att vara där för varandra. Det tyckte jag de skötte alldeles utmärkt.

Om vi tittar på den här omgången var det väldigt många kryss – hur ser du på tabelläget just nu?
– Jag har väl inte riktigt hunnit titta på tabellen. Men det är klart att om de andra kryssar och vi vinner så betyder ju det att vi tar fler poäng än dem – och det är ju alltid kul.  Vi har väl sagt det, att vi siktar uppåt liksom. Det känns ju konstigt att ha som mål att komma lägre än där man ligger för tillfället så det är väl det vi fortsätter med.