Matchsummering Östersunds FK – IK Sirius

Trots ett högt bollinnehav hade Sirius svårt att komma till farligheter i mötet med Östersunds FK. Det var i stället hemmalaget som stod för samtliga mål i lördagens match på Jämtkraft Arena. Slutsiffrorna skrevs till 3-0 till hemmalaget, nästa allsvenska match för Sirius äger rum den 4 juli på Studenternas då Mjällby AIF kommer på besök.

Vitklädda Sirius inledde matchen på ett bra sätt. Laget ägde det mesta av bollinnehavet och kunde även med en hög och intensiv press stressa hemmalaget Östersund när de försökte etablera sitt spel. Det var även Sirius som skapade de farligaste lägena till en början. Först var Jacob Ortmark nära efter cirka 10 minuter, hans avslut gick precis över hemmamålvaktens högra kryss. Kort därefter hade också Christian Kouakou ett bra läge, men hemmamålvakten stod för en fin räddning på hans avslut. Östersund började arbeta sig in allt mer i matchen, de kom upp i snabba omställningar och kunde på det sättet skapa oreda framför Siriusförsvaret. Halvleken fortsatte med ett högt bollinnehav från Sirius, men till skillnad från matchinledningen hade Blåsvart allt svårare att komma till avslut. Pausvilan närmade sig och det såg ut som att första 45 skulle sluta mållöst. I halvlekens absolut sista skede fick hemmalaget en hörna, och när bollen väl lyftes in var det en Östersundspelare som var först på bollen och kunde nicka in matchens första mål. Strax efter avsparken därefter blåste domaren för halvtid.

Sirius ägde återigen mycket av bollinnehavet. Laget fortsatte dock att ha det svårt med att tränga sig igenom det rödsvarta hemmaförsvaret. Istället var det hemmalaget Östersund som kunde utöka ledningen efter en snabb omställning direkt efter en Siriushörna. Blair Turgott blev i princip fri från halva plan kunde placera in 2-0-målet bakom David Mitov Nilsson. Efter timmen spelad stod det därmed 2-0 till hemmalaget. Sirius hade fortsatt svårt att skapa farligheter framför och i offensivt straffområde. Laget behöll sitt höga bollinnehav matchen igenom men det var hemmalaget som skapade de bästa lägena, tio minuter efter Turgotts mål kunde hemmalaget även utöka sin ledning till 3-0. Sirius gjorde några byten och omformerade sin formation under matchens slutskede i hopp om att bli ännu farligare framåt. Laget skulle dock gå mållösa från lördagens tillställning, matchen slutade 3-0 och alla tre poäng stannade därmed i Östersund.