Matchsummering Malmö – Sirius

Det var inget snack om saken ikväll. Serieledande Malmö FF rivstartade matchen och hade 3-0 mot Sirius redan efter femton minuters spel. Ett formationsbyte i paus gjorde att blåsvart fick bättre koll på hemmalagets offensiv men när domaren väl blåste av matchen visade resultattavlan 4-0 och Malmö FF kunde därmed fira sitt 21:a SM-guld. För blåsvart väntar en ny match redan på onsdag då laget åker till Grimsta för att möta Brommapojkarna i Svenska cupen.

Malmö rivstartade matchen och hade ledningen med 3-0 redan efter 15 minuter. Så fort blåsvart fick en tendens till bollinnehav var hemmaspelarna snabbt framme och kunde vinna tillbaka bollen med sin höga press. Efter hemmalagets tredje mål mattades den höga pressen av och blåsvart började äga bollen allt mer. Yukiya Sugita var den som oftast initierade de blåsvarta anfallen, och ”Sugi” fick själv till några avslut mot Malmömålet. Närmare än så kom inte Sirius och när domaren blåste för halvtid stod det fortfarande 3-0 på resultattavlan.

Blåsvart kom ut till den andra halvleken med ett nyformerat lag. Jamie Roche tog steget ner i backlinjen, Johan Karlsson flyttade upp på centrala mittfältet och Simon Gefvert tog över Johans position på högerbacken. Formationsförändringen gjorde att blåsvart fick bättre koll på Malmös offensiva aktioner och laget såg även tryggare ut i det egna bollinnehavet. Halvtidsresultatet stod sig en bra bit in i halvleken och ett litet hopp om en blåsvart reducering tändes. Den förhoppningen släcktes dock i den 75:e matchminuten då hemmalaget gjorde sitt fjärde mål för kvällen. Matchen slutade 4-0 till Malmö och resultatet innebar att laget hade säkrat sitt 21:a SM-guld.

Vi fick en pratstund med assisterande tränare Theodor Olsson en stund efter matchen:

Hur går tankarna efter dagens match?
– Det känns såklart tråkigt. Det var inte riktigt så här vi tänkte att det skulle bli idag. Vi får helt enkelt ta lärdom av dagens match och arbeta vidare för att sådana här prestationer inte upprepas.

Hur gick snacket i halvtid?
Vi pratade om att vi inte hade gjort det som vi kommit överens om innan matchen och vad vi skulle försöka ändra på till andra halvlek.

Vad kan ni ta med er från dagens insats?
Det är väl främst massa läropengar. Vi möter ju Sveriges bästa lag så vi kan både ta lärdom av hur de agerar på planen samt som jag sade tidigare, ta lärdom av hur matcher kan utveckla sig när vi själva inte agerar som vi planerat.