Matchsummering Malmö FF – IK Sirius

Sirius beger sig hem från Malmö med noll poäng i bagaget. Hemmalaget tog ledningen redan i första spelminuten och slutsiffrorna skrevs till slut till 4-o efter två snabba Malmömål i matchens slutskede. För Blåsvart väntar nu nio dagars matchvila innan laget tar sig an Djurgårdens IF den 19 juli på Tele2 Arena.

Första halvlek
Sirius fick en mardrömsstart på matchen då Malmö gjorde 1-0 redan i den första spelminuten. Det tidiga underläget stoppade inte Blåsvarts ambitioner om att komma igång med det egna spelet, laget spelade till sig några hörnor i matchinledningen men farligare än så blev det inte i den första halvleken. Malmö tog dock över matchbilden allt mer ju längre halvleken led, de ägde bollinnehavet men hade inget superhögt tempo utan verkade mest intresserade av att bibehålla bollinnehavet. I det blåsvarta försvaret stod Patrick Nwadike för några viktiga brytningar och vid ett par tillfällen tog han även chansen att driva upp bollen förbi Malmös första press. Matchens andra mål kom cirka tjugo minuter och det var återigen Malmö som stod för målproduktionen, 2-0 stod sig därefter halvleken ut.

Andra halvlek
Blåsvart kom ut med ett nytt självförtroende till den andra halvleken, laget ägde mer boll, hade ett större tålamod i bollinnehavet och det kändes som att en reducering låg i luften. Jamie Roche var nära att dribbla igenom hemmaförsvaret men stoppades i sista stund. Efter den fina starten kom dock Malmö allt mer in i matchen igen, och det började återigen se ut som i första halvlek.

I mitten av halvleken fick Sirius ny energi efter ett par byten. Laget började återigen skapa lite oreda på motståndarnas planhalva och Christian Kouakou fick ett gyllene läge att sätta 2-1 efter att Laorent Shabani kommit runt på vänsterkanten, men Christians avslut gick utanför och Malmö kunde istället utöka sin ledning några minuter därefter. I matchens slutskede gjorde Malmö även ett fjärde mål och slutsiffrorna skrevs därmed till 4-0.