Matchsummering IK Sirius – Mjällby AIF

Sirius tog hem gårdagens match mot Mjällby AIF med 2-1 efter ett sent segermål av Jacob Ortmark. Målet firades på ett patenterat sätt där Jacob framhävde sin konstnärliga sida. Förutom att glädjas åt de tre poängen kunde vi även glädjas åt den stora publikåterkomsten till Studenternas – närmare 2 000 biljetter var sålda till matchen. Nästa chans att stötta Blåsvart på hemmaplan äger rum den 24 jul då Degerfors IF kommer på besök. Säkra din plats på läktarna redan nu genom att köpa matchbiljett på siriusfotboll.ebiljett.nu

Det var en intensiv matchinledning, båda lagen kom fram i farligheter men det var gästande Mjällby som skapade de allra bästa lägena. De kunde även ta ledningen efter en tilltrasslad hörnsituation i den fjortonde matchminuten. Därefter kom Blåsvart in i matchen allt mer. Mycket av det offensiva spelet initierades på högerkanten där Laorent Shabani ständigt hotade Mjällbyförsvaret. Det var även ”Lenti” som assisterade Christian Kouakou till kvitteringen efter 24 spelade minuter. Det var ett långt inlägg mot bortre stolpen som Christian nådde högst på – målet var Christians femte mål i Allsvenskan 2021. 1-1 stod sig halvleken ut, och det kändes som att Sirius hade något på gång inför den andra halvleken.

Blåsvart rivstartade andra halvlek, Yukiya Sugita och Christian Kouakou visade prov på ett fint samspel och de skapade flertalet lägen mot det gulklädda försvaret. Inget av avsluten resulterade dock i något mål, det var fortsatt 1-1 på resultattavlan en bit in i andra halvlek. Bortalaget Mjällby hade också några lägen att ta ledningen, det var dock sällan de spelade sig igenom det blåsvarta försvaret – deras målfarligheter uppkom istället efter farliga Sirius-bolltapp på mittplanen. Mjällbylägena resulterade dock inte i några mål, det förblev lika i matchen fram till dessa att matchuret gick över 80 minuter.

Blåsvart fortsatte ånga på för ett ledningsmål. Efter några byten fick laget ännu mer energi, och när matchklockan visade 85 spelade minuter skickade inbytte Mohammed Saeid in ett långt inlägg till Jacob Ortmark, även han inbytt i matchen. Jacob tog ned inlägget med bröstet och drog till på volley, skottet var otagbart för Mjällbymålvakten och Sirius hade därmed tagit ledningen med 2-1.

Det återstod då cirka fem minuter av matchen och Blåsvart kunde spela av de resterande matchminuterna utan problem. Tre poäng var ett faktum – och Sirius fick därmed en perfekt återstart av Allsvenskan.