Matchsummering IK Sirius – Kalmar FF

Lördagens match på Studenternas slutade 1-1 efter en tillställning med få klara Siriuslägen och ett Kalmar som hade många lägen men som inte lyckades få till de där sista i de avgörande sekvenserna. Ett av lördagens glädjeämnen var publikåterkomsten på Studenternas, åtta säsongskortsefterskänkare bidrog till en härlig inramning på arenan. Ta del av några publikbilder längre ned i denna artikel.

Första halvlek
Första tio minuterna inleddes med spel fram och tillbaka utan några stora händelser. Kalmars Jonathan Ring rann igenom strax därpå för matchens första läge tätt följt av Christian Kouakou för Sirius efter en djupledspassning. Kalmar hade en del snett inåt bakåt-försök som inte resulterade i någonting. Det var bortalaget som flertalet gånger letade sig in i Sirius straffområde men skotten var aldrig nära. Jonathan Ring var närmast med en nick som går precis utanför bortre stolpen efter ett inlägg från höger. Kalmar hade pressen mot ett Sirius som inte fick ut så mycket av sitt spel. Kalmar kom lite närmare och var en dålig touch av Oliver Berg ifrån ett friläge efter ett snyggt spel på tredje gubbe. Sirius hade ett offsidemål som kom till följd av en felpass i Kalmarförsvaret efter att de blåsvarta spelarna pressat högt. Halvleken slutade mållöst.

Andra halvlek
Sirius inledde starkare än i första halvlek. Laget kändes hungrigare och ville ha mer boll. Detta resulterade fort i ett 1-0-mål, Mohammed Saeid slog till på halvvolley strax utanför straffområdet efter att en längre boll nickats tillbaka. Direkt därpå kvitterade dock Kalmar genom Jonathan Ring som placerade bollen högt vid sidan av David Mitov Nilsson efter att Sirius missat en passning på egen planhalva. Matchen fortsatte med några halvchanser, främst för bortalaget som kändes lite mer påslaget, men inget var särskilt nära egentligen. Matchen spelades av relativt händelsefattigt därefter. Kalmar hade en aktiv Jonathan Ring som utmanade mycket och Sirius hade svårt att få ordentliga anfall. Matchen slutade oavgjort, 1-1.