Matchsummering IFK Göteborg – IK Sirius

Sirius och IFK Göteborg delade på poängen under måndagskvällens drabbning på Ullevi. Matchen slutade 2-2 efter dubbla fullträffar av Christian Kouakou. Blåsvart hämtade upp två underlägen under matchen och laget tog återigen en pinne efter att gått poänglösa från planen i två raka matcher.

Matchinledningen bjöd inte på det högsta bolltempot för säsongen, varken när Sirius eller hemmalaget hade bollen. Vissa spelare hade även svårt med fotfästet på den nyvattnade gräsmattan. Detta hindrade dock inte matchen att skulle utveckla sig till en händelserik tillställning. Det började med att Blåsvart skapade några chanser, allra närmast var Jacob Ortmark som fick ett fint avslutsläge efter snett inåt bakåt-inspel av Christian Kouakou, avslutet gick dock på ett försvarande ben och därefter ut till hörna. Därefter började hemmalaget IFK Göteborg komma fram allt mer, laget fick en del hörnor och efter cirka tjugo minuter kändes det som att Blåvitt hade skaffat sig ett litet övertag om matchen och det var därför inte helt oväntat när 1-0-målet kom i den 24:e matchminuten.

Blåsvart var nära replikera direkt efter avspark. Jacob Ortmarks nick räddades dock av hemmalagets målvakt och på den efterföljande hörnan var Joseph Colley nära att rusa in kvitteringen. Blåsvart tog över matchbilden allt mer, likt tidigare matcher var dock det mesta av bollinnehavet på egen planhalva eller i de defensiva lagdelarna. Laget kämpade på och till slut kom även kvitteringen genom Christian Kouakou, hans avslut gick in via en hemmaförsvarare. Det var därmed utjämnat på Ullevi och det oavgjorda resultatet stod sig fram till pausvilan.

Den andra halvleken fortsatte med ett böljande spel där båda lagen kom fram till en del farligheter. Blåsvart hade möjligtvis lite mindre bollinnehav än i den första halvleken, men laget kunde ändå skapa ett antal farligheter framför motståndarnas straffområde. Det var dock hemmalaget IFK Göteborg som skulle göra nästa mål, deras stjärnvärvning Marek Hamsik fick till en perfekt träff på ett volleyskott i den 52:a matchminuten och det stod klart att Blåsvart behövde jobba sig tillbaka in i matchen ännu en gång. Cirka tio minuter senare hade laget arbetat sig fram längs vänsterkanten, Axel Björnström tog sig in i banan och slog ett inlägg med högerfoten som Christian Kouakou sedan kunde placera in med pannan i målvaktens vänstra hörn.

Det var därmed utjämnat på Ullevi, en ställning som stod sig matchtiden ut. I matchens slutskede var det främst hemmalaget som skapade möjligheter till ett ledningsmål, allra närmast var det på övertid när laget fick frispark i ett bra läge – men David Mitov Nilsson var med på noterna och kunde rädda det efterföljande skottet. Matchen slutade därmed 2-2 och Blåsvart kunde resa hem från Göteborg med en pinne i bagaget.