TV | Matchsummering Djurgården – Sirius

• TV

Matchen inleds med ett tydligt tryck från hemmalaget Djurgården på Sirius planhalva. Det dröjer fem minuter innan Sirius kommer upp lite i banan. Hemmalaget fortsätter ha övertaget första kvarten men skapar inga klara målchanser. I detta läge börjar tränare Henrik Rydström skrika igång blåsvart och laget börjar pressa allt mer, vilket ger en liten effekt energimässigt. Djurgården fortsätter rulla närmaste minuterna men får inte riktigt träff på bollen i straffområdet. Från minut 19′ ser vi ett något bättre Sirius som inte är lika tillbakatryckta utan istället själva kan rulla lite boll. Detta formas av många kantbyten med crossbollar från Elias Andersson till Karl Larson. Även Acke får mer boll vilket är en av anledningarna till att det ser tryggare ut.

27′ minuter in i matchen gör Henrik Rydström två tidiga byten. Johan Karlsson och Daniel Jarl blev uppskickade på uppvärmning efter den inledande kvarten och ska nu in på plan. Karl Larson med gult kort samt Jamie Roche får kliva av. Sirius gör en formationsförändring till att spela med ytterligare en mittback. Vi har gått från ett 4-3-3 till ett 3-4-3. Tränarteamet hade sett något som behövde justeras. Kort efter dessa byten drar även Axel Björnström samt Stefano Vecchia på sig varsitt gult kort, nu är hela vänsterkanten varnad. Djurgården har ett skott som täcks i minut 37 efter ett inlägg från högerkanten och Sirius har ett inspel från Axel Björnström som Elias Andersson hoppar över i ett bra läge, Mohammed Saeid som var bakom hade sprungit lite för långt för att nå bollen som kom bakom honom. En överlag relativt intetsägande blåsvart halvlek som slutade mållös, oavgjort i halvtid.

Den andra halvleken inleds med en jämn tiominutersperiod med spel utanför straffområdena. I minut 58 får Stefano Vecchia ett hårt andra gula kort i samband med en situation där han tar emot bollen. Sirius fick därmed fortsätta med tio man. Kort därefter får Djurgården ett mål bortdömt för offside, och inte långt efter det ger Kalle Holmberg hemmalaget ledningen. Några minuter därefter utökas detta till 2-0. 3-0 kommer också via stolpen och in efter ett skott utifrån. Lite halvchanser här och där samt ett fjärde mål för Djurgården utgör avslutningen som också innehåller mycket runtrullning av bollen. Sirius återhämtar sig inte efter Vecchias utvisning och var inte längre med i matchen från den stunden. Djurgården gör det bra med numerärt övertag. Vi har sett bättre blåsvarta insatser under säsongen. Nu blir det nya tag mot AIK hemma på Studenternas på torsdag.