Matchreferat Göteborg-Sirius

Sirius visar prov på ett enormt krigarhjärta som håller 1-1 borta mot IFK Göteborg trots att man spelar med en man minde under större delen av andra halvlek.

Efter en värdig hyllning av IFK Göteborgs tidigare storspelare Stefan Lindquist som nyligen avled i sviterna av sjukdomen ALS drog sista gruppspelsmatchen av Svenska Cupen igång för Sirius.

Sirius gör en del förändringar inför matchen mot IFK Göteborg. Lukas Jonsson är tillbaka mellan stolparna, Adam Hellborg är tillbaka efter sin hjärnskakning, Kennedy Igboananike och Simon Gefvert startar också matchen. Liksom nyförvärvet Hjalmar Ekdal som också går rakt in i startelvan efter bara några träningar med laget.

Första halvleken är välspelad. Sirius ser ut som ett helt annat lag i jämförelse med förra veckan mot Västerås. Tempot är förvisso rätt lågt men Sirius försvarslinje står rätt och spelar tryggt och säkert. På mittfältet spelar Hellborg osedvanligt moget för sin unga ålder och även Ekdal gör det riktigt bra i backlinjen. Intressant också att se Elias Andersson i den viktiga rollen mellan mittfält och anfall.

Efter en kvart är Kennedy nära att göra mål efter ett fint förarbete av Simon Gefvert. Det blir ändå IFK Göteborg som tar ledningen efter en språngnick av Robin Söder.

Efter det får Sirius upp tempot i sitt anfallsspel och Kennedy får fri lejd på sin vänsterkant och slår en sagolik passning rakt igenom hela Blåvitts försvar där Elias Andersson med teknik, kraft och precision dunkar in kvitteringen 1-1.

I början av andra halvlek drar IFK Göteborg upp tempot en aning och Lukas Jonsson får bort bollen precis på mållinjen och lyckas därmed avvärja ett baklängesmål. Sirius svarar bra på tempohöjningen och motar rätt enkelt anfallsförsöken från Blåvitt.

Drygt tio minuter in är det Kalle Larson som, efter ett fint anfall, är nära och tvingar Blåvitts målvakt till en kvalificerad räddning.

Efter en dryg timma får just nämnde Karl Larson sitt andra gula kort och blir därmed utvisad.

Sista halvtimman, med en man mindre, visar Sirius prov på ett stort kollektiv hjärta. Man står rätt och särskilt backlinjen spelar riktigt bra. Man ser också att Kennedy kommer bli oerhört betydelsefull för detta Sirius under säsongen.

Sirius gör tre byten mot slutet av matchen. Niklas Thor ersätter Kennedy Igboananike, Stefano Vecchia ersätts av Joakim Persson och Isak Bråholm kommer in istället för Mohammed Saeid.

De tre bytena hjälper också till att bibehålla tempot och den höga pressen och de sista minuterna är det faktiskt Sirius som med sina tio man håller i bollen och skapar också en farlig målchans efter en nick av Joakim Persson.

Cupäventyret är tyvärr slut för den här gången men det finns ändå mycket värdefullt att ta med sig efter 1-1 borta mot IFK Göteborg, inte minst att man står upp så bra med en man mindre och att plumpen förra veckan var ett undantag.
Kan man omsätta de här lärdomarna till säsongen drar igång kommer det bli en häftig vår för Sirius.