Kryss borta mot ett starkt Djurgården

Det var en spännande eftermiddag i Stockholm och Kristineberg när Sirius besökte Djurgården. Matchen var en jämn företeelse där Sirius först låg under med 1-0 bara för att göra 1-1 sex minuter senare. Moa Mattson gjorde sina första 90 minuter sedan hemkomsten från Amerika. Caroline Lundberg fortsätter spotta in mål.

Caroline Lundberg byggde på sin fina vår med ytterligare ett mål, hon är nu uppe i sju mål och skuggar alltjämt Mia Jalkerud som gjorde hemmalagets mål. Ett oavgjort resultat borta mot ex-allsvenska Djurgården är ett bra resultat. Det betyder att nästa gång man möter laget har man Studan bakom sig och det kan mycket väl vara en match som är avgörande i striden om topp två.

Sirius gör ännu en taktiskt väl genomförd match där man ligger rätt och släpper lite målchanser till motståndarlaget. Men kanske på grund av osäkerhet så backade man hem i slutet av andra halvlek och Djurgården kunde etablera ett tryck genom hörnor. Men resultatet stod sig och Sirius får en poäng med sig hem till Uppsala.

En annan notis är att Moa Mattsson, som nyss förlängde sitt kontrakt med Sirius, gjorde sina första 90 minuter sedan återkomsten från Amerika.

Nedan kan ni läsa Olofs summering av matchen.

”Första halvlek är taktiskt otroligt väl genomförd. Vi skapar fyra bra målchanser och de två, som kommer av egna misstag.

I andra halvlek får de ett tidigt mål på retur i ribban, vilket rycker sönder matchbilden något och det blir jämnare. Vi kontrar fortfarande effektivt och får utdelning bara sex minuter efter deras. Carro Lundberg nickar in ett fint inlägg av Elin Åkerman. Matchbilden är fortsatt ryckig och de tar över mer och mer med flera hörnor.

Kryss borta mot ett starkt Djurgården får ses som godkänt.”

Djurgårdens IF FF 1 – 1 IK Sirius (0-0):
’53 1-0 Mia Jalkerud
’59 1-1 Caroline Lundberg (Elin Åkerman)