Inför IFK Göteborg – ”Jobbigt att möta oss”

• App

Omgång fyra står för dörren och för andra matchen i rad kommer ett lag från den svenska västkusten på besök. Idag söndag gästar IFK Göteborg Studenternas och efter matchen mot Häcken hoppas de blåsvarta nu på spelmässig revansch. Förhoppningsvis kan det också leda till säsongens första vinst på hemmaplan.

Det var många som var missnöjda med Sirius andra halvlek mot Häcken i måndags. Spelet som tidigare flutit på så väl funkade inte och mot slutet var det nära att lagets annars så stabila defensiva struktur föll samman. Både Henrik Rydström och Stefano Vecchia var efteråt besvikna på lagets insats.

Det ger bara större anledning att tro att Siriusspelarna är riktigt sugna på att ta revansch.

Det är dock lätt att glömma bort den första halvleken. Där spelade Sirius precis så snabbt, tydligt och varierat som de gjort i de två första matcherna. Offensivt gjorde man det man försökt med hela säsongen, få ut bollen på kanten och slå in den lågt. Axel Björnström har varit speciellt framgångsrik i denna spelstil och har nu gjort ett mål och två assist de två senaste matcherna. Defensivt är det lätt att glömma att Häcken faktiskt knappt hade några chanser, trots att de gjorde två mål.

Något annat som förtjänar sin tid i rampljuset är också hur Sirius startade andra halvlek. Även om det sett över 45 minuter inte var lagets bästa insats var första tio–femton riktigt, riktigt bra. Detta är något de visat i alla tre matcher – förmågan att gå ut efter paus och chocka motståndet med en ursinnig press och intensivt spel både med och utan boll.

Det är lätt att glömma bort sådant när man inte är nöjd med resultatet. Så här säger assisterande tränare Theodor Olsson om vad man i laget har sagt om matchen mot Häcken:

– Att vi ändå gjorde många bra saker, framförallt i första halvlek. Vi fick dem att försvara långt ned. Då tog vi bort mycket av deras kontringsspel, något som vi hade pratat om på förhand.

Söndagens motståndare, IFK Göteborg, kommer från en förlängningsseger i Svenska cupen mot Hammarby. I deras senaste Allsvenska match spelade de 2–2 mot Mjällby efter att ha kvitterat på tilläggstid. Två matcher på kort tid för Göteborg, men Theodor Olsson tror snarare att det är Sirius spelstil som kan göra det extra tufft gör blåvitt.

– Många av lagen vi mött har vittnat om att det är jobbigt att möta oss. Det är till vår fördel.

Göteborgs främsta styrkor är annars deras presspel. De är också kontringsskickliga, berättar han.

Nu hoppas vi på att ett revanschsuget Sirius tar säsongens första trepoängare på Studenternas!