Förlust i Svenska Cupens andra omgång

• App

Lilla Vikingavallen ligger inklämd i slutet av en villagata i Täby.
Detta är Sirius hemmaplan denna kylslagna dag i slutet av februari när det är andra omgången av Svenska Cupen.
Många tillresta Sirius-supportrar har hittat till Täby och skapar god stämning med sånger och flaggor på den lilla läktaren.

Västerås bjuder omedelbart på ett hårdare motstånd än Sollentuna gjorde förra helgen när Sirius enkelt vann med 8-1.
Det är högre tempo och Västerås kommer mycket närmare i närkamperna.
Starten på matchen är tvekande för Sirius. Den här gången bjuder inte motståndarna på några ytor alls utan stänger till zoner och passningsvägar vilket framförallt blockerar Sirius vänsterkant som var lödande i förra matchen. Anfallsspelet är statiskt och stängt.

Västerås är farliga i sin omställningar och väldigt direkta i sitt anfallsspel men det går lite för enkelt när man sågar sig igenom Sirius försvarslinje och gör både 0-1 och 0-2 efter att ha spelat sig förbi Sirius höga press och hittat stora ytor bakom backlinjen.

Efter Västerås båda mål tidigt i matchen arbetar sig Sirius tålmodigt in i matchen. Isak Bråholm har två jättelägen mitt framför målvakten men lyfter bollen över ribban.

Fem minuter in i andra halvlek får Västerås en straff och utökar till 0-3. Då drar de mörka skyarna in över arenan, både bokstavligt och bildligt. Motståndarna sjunker en bit med sitt lag medan Sirius får allt mer bollinnehav dock utan att egentligen skapa särskilt många målchanser.
Med en halvtimma kvar tvingas Jonas Lindberg lämna planen på bår och in kommer Kennedy Igboananike.

Tempot sjunker och Sirius mattas lite i sin ambition att skapa målchanser samtidigt som motståndarna sjunker allt lägre. Med kvarten kvar får Axel Björnström sitt andra gula kort och blir utvisad.

Det finns alltid saker att lära sig ur alla förluster och nederlag. Det har sett osedvanligt bra ut för Sirius under hela försäsongen fram till den här matchen. Nu har man en hemläxa att göra fram till sista gruppspelsmatchen, borta mot IFK Göteborg näsa vecka.

En stor och varm eloge till Sirius supportrar som höll humöret och sångerna uppe nästan hela matchen.