Förlust i allsvenska omstarten

Trots ett ledningsmål i första halvlek förlorade Sirius med 1-3 (1-1) mot GIF Sundsvall. Bortalaget var vassare i den andra halvleken och tog tillvara på sina målchanser.

− Det får inte vara så lätt att göra mål på oss, säger Thomas Lagerlöf.

Nästan direkt efter Sveriges avancemang till VM-kvartsfinal tog Sirius emot GIF Sundsvall i kvällssolen på Studenternas. Det var en match som inleddes lite trevande från Sirius sida och gästerna tilläts ha mycket boll i matchinledningen utan att för den sakens skull skapa mycket mer än några skottlägen från distans.

I stället var det Sirius som skulle ta ledningen i den 27:e minuten. Efter en bortnickad frispark från vänsterkanten gick bollen via Moses Ogbus fötter ut till Shkodran Maholli som i utkanten av straffområdet elegant hittade det bortre hörnet med sin vänsterfot.

Årets första seriemål från Maholli och årets första tagna ledning på Studenternas lovade gott, men dessvärre började studsarna gå emot Sirius nu. En olycklig hands i eget straffområde betydde några minuter senare straff för motståndarna, en straff som förvaltades till 1-1.

Efter målet var det fortsatt Sundsvall som hade ett litet fastare grepp om taktpinnen, men skapade inte heller nu många målchanser utöver de skott utifrån som Karim Fegrouch i Siriusmålet hade bra koll på.

− Det är en passiv inledning på matchen från vår sida, men början av andra halvlek var jättebra och vi skapar lägen, fick tryck på Sundsvall och har kontroll på matchen, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius inledde alltså andra halvlek lovande och den stora chansen gick till Moses Ogbu mitt i straffområdet efter att Sam Lundholm tagit sig runt på vänsterkanten. Ogbu fick dock inte någon riktig träff på bollen som gick strax utanför målet.

− De stora plumparna är att vi inte sätter några målchanser, säger Lagerlöf. Det är både marginaler emot och ibland oskicklighet, det är samma sak åt andra hållet.

Mål åt andra hållet blev det nu istället för Siriusmål. En snabb omställning efter en hörna som Sirius inte riktigt hängde med på gjorde att Linus Hallenius kunde stöta in 1-2 för gästerna och uppförsbacken började för Sirius igen. Efter målet var det ”Giffarna” som låg på för ännu ett och Sirius fick bland annat se sig räddade av ribban.

Efter Sundsvalls chanser skapade Sirius ett par bra lägen och närmast var Philip Haglunds hörnnick som nickades undan på mållinjen, men istället för ett Siriusmål skulle spiken i kistan komma åt andra hållet när en frispark i stolpen studsade ut till Maic Sema som fick öppet mål.

− Det är mycket som går emot, men det är ett jobb som måste göras också. Vi bjuder på 2-1-målet lite för enkelt och det är lite flyt när Giffarna skjuter en frispark i stolpen och returen ramlar på just deras spelare och inte våra som rusar på returen. Det får inte vara så lätt att göra mål på oss helt enkelt, vi måste bli tightare, säger Thomas Lagerlöf.

När matchen gick mot sitt slut började Sirius rada upp målchanser, framför allt genom Moses Ogbu och flera gånger med den inbytte Axel Björnström som regissör på vänsterkanten. Målchanser saknades alltså inte i slutändan, men Sirius får fortsätta kämpa för att få med sig poäng.

Som tur är kommer en ny match på Studan redan på lördag då Malmö FF kommer till Uppsala. Med anledning av Sveriges VM-kvartsfinal mot England samma dag startar den matchen redan 13:00.