Flickfotboll i Uppsala

Flicklag i Sirius ungdomsverksamhet

Sirius Fotbolls flickfotbollslag

Är du eller ditt barn intresserad av att spela flickfotboll i Uppsala? I Sirius Fotbolls ungdomsverksamhet så finns det i dagsläget tre flicklag och för de allra minsta tjejerna så har vi Knattebollen som fungerar som en fotbollsskola innan man är stor nog att börja spela fotboll i ett lag. Det är viktigt för oss att säkerställa att alla spelare i IK Sirius Fotboll får likvärdig utbildning enligt föreningens utbildningsplan oavsett kön, lag eller nivå i ungdomsverksamheten. Det allra viktigaste är dock att glädjen till fotbollen, gemenskapen och att ha roligt på både träningar och matcher.

Sirius_Fotboll_Spela_Uppsala_F07_1_Flickfotboll

Sirius F07 under en träning på Studenternas i Uppsala tidigt under våren 2022.

Börja spela flickfotboll i Uppsala och Sirius Fotboll

I dagsläget har vi färre flicklag än pojklag i Sirius och vi ser gärna att den siffran jämnar ut sig i framtiden. Därför är det extra kul om det skulle börja spela fler tjejer i våra lag samt att det skulle komma fler tjejer till våra aktiviteter så som Sirius summercamp och Akademi Xtra & Xtern.

Alla är välkomna att börja spela fotboll i Sirius Fotbolls ungdomsverksamhet. Det spelar ingen roll om du har spelat sedan innan eller är nybörjare. Det kan dock vara begränsningar på antal platser det finns i de befintliga lagen. Antalet platser i ett lag hänger ihop med hur många ledare det finns.

Vi har tre flickfotbollslag i Sirius och för att börja spela i ett lag som redan finns så letar du upp lagsidan på svenskalag.se och tar kontakt med kontaktpersonen för det aktuella laget. Alternativt att du klickar på kontaktknappen högre upp på sidan så ser vi till att du kommer i kontakt med rätt person.

Börja spela som liten (Knattebollen)

För de allra minsta flickorna som vill spela fotboll så har vi Knattebollen. Det är en typ av fotbollsskola för både flickor och pojkar där man kan börja innan man är stor nog att börja spela i ett lag. Knattebollen innebär träning och lek vid ett tillfälle i veckan och pågår året om, men med uppehåll över jul och under sommaren. Knattebollens träningar bedrivs utomhus under alla träningstillfällen. Under 2022 är Knattebollen till för barn födda 2015-2017.

Tips när du ska börja spela flickfotboll i Uppsala

Det är några saker som man behöver för att spela fotboll, detta kan vara bra att ha klart innan första träningen:

  • Fotbollsskor
  • Benskydd
  • Fotbollsstrumpor
  • Vattenflaska
  • Shorts och t-shirt

Känner man sig osäker på vilka produkter som duger så är det lättaste att ta sig till en sportaffär som till exempel Stadium Boländerna i Uppsala och få hjälp i butiken.

Sirius Fotbolls flicklag

I dagsläget så är det dessa flicklag som finns i vår ungdomsverksamhet. Klicka på laget för att komma till lagets sida på svenskalag.se där mer information och kontaktuppgifter finns.

F07
F10
F13/14

Ungdomsverksamhetens målsättningar

• Utbilda spelare till IK Sirius representationslag
• Få fler spelare i flickverksamheten, främst genom fler spelare i de yngre/yngsta lagen.
• Få fler spelare i pojkverksamheten, främst genom fler spelare i de yngre/yngsta lagen.
• Höja utbildningsnivån för både för spelare samt ledare.
• Erbjuda fotbollsträning till samtliga spelare året om, cirka 40 veckor om året.

SiriusFotboll_Flicklag_Uppsala_Knatteboll_spela_Fotboll_flicka

Träning för flickor på Knattebollen en lördagsmorgon våren 2022 på Löten i Uppsala.

Knattebollen: Flickfotboll för de minsta i Uppsala

Knattebollen är till för de allra minsta flickorna och pojkarna i Uppsala och fungerar som en fotbollsskola där vi fokuserar på träning och lek vid ett tillfälle utomhus i veckan. Knattebollen startar redan i januari och kör sedan resten av året, med ett uppehåll på sommaren, men det går bra att börja spela med Knattebollen mitt i säsongen med. Knattebollen är en bra förberedelse för att sedan börja fotboll i ett utav våra flicklag.

Sirius_Fotboll_Spela_Uppsala_summercamp_2022_8

Match på Löten i Uppsala under andra veckan av Sirius Summercamp 2022.

Aktiviteter för flickor som spelar fotboll i Uppsala

Oavsett om man spelar fotboll i Sirius eller i någon annan förening i Uppsala med omnejd så finns det aktiviteter som är öppna för alla. Oavsett vilken föreningstillhörighet du har, eller om du inte tillhör någon förening alls för den delen.

Sirius Summercamp

Under tre sommarveckor så går Sirius Summercamp av stapeln. Du kan välja att gå en, två eller alla tre veckor och lägret är öppet för både flickor och pojkar oavsett föreningstillhörighet. Fokus på lägret ligger på kvalitativ träning med inriktning mot grundläggande principer där matchen är utgångspunkten. Träningarna leds av instruktörer och spelare från Sirius Akademi. Anmälan till Summercamp öppnas ofta upp i början av året och meddelas som en nyhet på hemsidan.

Akademi Xtra och Akademi Xtern

Akademi Xtra och Akademi Xtern är ett träningsupplägg med en träning i veckan under en termin. Xtra är till för Sirius ungdomsspelare och Xtern är för ungdomsspelare i Uppland. Både Xtra och Xtern är för flickor och pojkar.

Fotbollsträningen baseras på samma upplägg som i akademin med fokus på bollbehandling och bollinnehav. Ungdomarna får träna dynamisk rörlighet, styrka, spänst och fotboll. Det ingår dessutom specifika målvaktspass. Träningspassen leds av våra akademispelare och utbildade instruktörer.

Utbildning av ungdomsspelare

Som ungdomsspelare i Sirius Fotboll erbjuder vi dig mer än bara fotbollsutbildning. Genom vårt breda nätverk har vi möjlighet att utbilda barn och ungdomar i allt från barnkonventionen och dess innebörd till sunda värderingar och ett gott kamratskap i och utanför omklädningsrummet.

Sirius_Fotboll_Spela_Uppsala_knatteboll_3

Spurt på besök på knattebollen våren 2022.

Spurt

Då och då kommer Sirius maskot Spurt på besök på träningar, läger, matcher och andra tillställningar.

För länge sedan i en galax långt långt borta hände något på himlavalvet. Det här var på tiden när IK Sirius hette IK Spurt och när ett handslag fortfarande var ett handslag, närmare bestämt tidigt 1900-tal.

Huvudpartners Akademi & Ungdom

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch