INTERVJU | STJÄRNKLART 🌟 #8 Elias Andersson

Spelarna i Sirius har varit lediga sedan förra torsdagen. PÄ mÄndag drar dock trÀningarna igÄng igen och dÄ nere pÄ Studenternas! Vi fick en pratstund med Sirius nummer 10, Elias Andersson om den ofrivilliga ledigheten, om sÀsongen som dröjer och om reaktionerna efter mÄlet mot IFK Göteborg i Svenska Cupen.

Elias Andersson kom fram som ett superlöfte i svensk fotboll. Redan som 17-Ă„ring gjorde han debut i Helsingborgs A-lag i en allsvensk match mot MjĂ€llby. ” Jag minns att jag fick ett riktigt fint frisparkslĂ€ge i den dĂ€r matchen. Vi lĂ„g under med 1-2 och hade fĂ„tt en man utvisad nĂ€r jag byttes in. Jag ville slĂ„ den frisparken men sĂ„ kom Alvaro Santos och föste undan mig.”

KarriĂ€ren startade i HĂ€ssleholms IF och nĂ€r jag fĂ„r tag i Elias Ă€r han nere i SkĂ„ne och hos sina förĂ€ldrar i Kristianstad. I slutet av denna vecka ska han trĂ€na med sin gamla moderklubb. ”Jag ringde Rydström och frĂ„gade och han gav klartecken. Jag ska bara undvika att bli skadad. Ska bli roligt att trĂ€ffa gamla kompisar och hĂ„lla igĂ„ng med fotboll under den hĂ€r mĂ€rkliga ledigheten.”

Har ni fÄtt nÄgot schema att följa under ledigheten?
Ja, vi har ett schema och nÄgra inplanerade löppass och sÄ dÀr. Precis dÀr mina förÀldrar bor ligger ett gym som fortfarande Àr öppet sÄ jag brukar gÄ dit och köra lite.

Hur fungerar du i skuggan av Corona-krisen?
Jag försöker vara som vanligt. Jag kör ju handsprit och tÀnker mig för och sÄ men annars försöker jag agera som vanligt. Det Àr sÄ trist att sÀsongen blivit framflyttad. Jag kÀnner mig i god form och var sÄ sugen pÄ att dra igÄng tÀvlingssÀsongen pÄ allvar.

PÄ mÄndag drar ju trÀningen igÄng för Sirius och den hÀr gÄngen kan laget Àntligen flyta in pÄ Studenternas. Hur kÀnns det?
Det ska bli fantastiskt roligt. Det ska bli sÄ skönt att slippa vÀrva upp pÄ Löten och sedan sitta och bli kall i en minibuss ut mot JohannebÀckskolans konstgrÀsplan. Det blir verkligen en ny och högre nivÄ att ha allt samlat pÄ Studan.

Hösten 2017 vÀrvades Elias Andersson till Sirius frÄn Varberg. Vad Àr skillnaden frÄn tiden i Varberg?
I Varberg var jag en kreativ spelare som hade en vĂ€ldigt tydlig och kreativ roll i ett lag som kanske inte spelade den sexigaste fotbollen. Kim och Tolle snackade mycket om att de centrala mittfĂ€ltarna ska ha bollen mycket och hela tiden vara delaktig i spelet, oavsett planhalva. Det var den stora skillnaden. Det fanns en mer genomgripande plan med spelet.”

Du har hunnit med att vara korsbandsskadad ocksÄ?
Ja, jag kom till Sirius hösten 2017 och jag var i god form dÀr och dÄ och det kÀndes riktigt bra. SÄ drog jag korsbandet pÄ trÀning nere pÄ Löten i början av 2018 och missade hela den sÀsongen.

Under lÀgret i Spanien och i de trÀningsmatcher som hann spelats innan avbrottet var Elias Andersson en av de tongivande spelarna i Sirius. HÄller du med om det?
Ja, det har kĂ€nts bra och vi gjorde en del bra grejer under den dĂ€r tiden.”

Hur viktigt Àr det för dig att ha nummer 10?
Det Àr klart att det Àr lite viktigt
Det Àr nÄgot speciellt med nummer 10 ÀndÄ.

Om vi lyfter blicken frÄn det som Àr just nu och ser pÄ sÀsongen nÀr den vÀl drar igÄng, vad kan Sirius supportrar förvÀnta sig i Är?
 I Är har vi mÄnga spelare som inte varit pÄ denna scenen innan.  Jag tycker vi har en vÀldigt spÀnnande grupp i Är. Den Àr lite hungrigare, lite yngre, lite frÀschare. Vi kommer ha ett aggressivt  försvarsspel, vi sliter verkligen för att Ätererövra bollen nÀr vi förlorat den,  och under hela försÀsongen har vi haft fin fart i spelet sÄ det Àr bara att hÄlla igÄng det. Vi kommer ju Àven nu fÄ mer tid att slipa pÄ allt detta sÄ jag ser verkligen fram emot sÀsongen, nÀr den vÀl drar igÄng.

Faktaruta Elias Andersson.
Ålder: 24 Ă„r
Position: InnermittfÀlt. (Jag har alltid spelar pÄ innermittfÀltet.)
Favoritliga :La Liga
VÀrldens bÀsta spelare genom tiderna: Leo Messi.
Meriter: Över 50 matcher för Sverige (U-17 och U-19) Provspelat för Aston Villa. Nummer 10 i Sirius
Om mĂ„let mot IFK Göteborg i Svenska Cupen: NĂ€r jag kom in i omklĂ€dningsrummet hade jag fĂ„tt nĂ€rmare 50 meddelanden frĂ„n vĂ€nner som undrade vad det var som hade hĂ€nt, att jag just gjort mĂ„l med högern


Sirius Fotboll

Copyright (C) 2020 IK Sirius Fotboll

×