Decimerat Sirius chanslöst mot Djurgården

Ett decimerat Sirius med en man mindre i 85 minuter hade ingen chans mot serieledande Djurgården borta på Tele2 Arena, och föll till slut med 4-0 (3-0)

Sirius hann med några riktigt pigga öppningsminuter på Tele2 Arena, men efter att man lyft upp spelet och skapat matchens första hörna sprang man plötsligt rakt ut för ett stup.

En misslyckad hörna ledde nämligen till en farlig kontring för hemmalaget, och när Axel Björnström ställdes en mot en mot Edward Chilufya missade han bollen och lade krokben för den framstormande djurgårdaren en bit utanför straffområdet.

Målchansutvisning, tyckte domaren, och plötsligt var Sirius en man mindre på planen innan ens fem minuter gått av matchen. Som om inte det vore nog gjorde Djurgården dessutom omedelbart 1-0 genom Curtis Edwards, som efter att Aslak Fonn Witry dragit frisparken i ribban volleysköt in returen från straffområdeslinjen.

–  Vi får en utvisning och så släpper vi in ett mål på den situationen, och det påverkar oss såklart. Dessutom var vår matchplan att kliva jättehögt och pressa dem i försvarsspelet, och vi satte in spelare som har sina kvaliteter i det spelet. Då föll också mycket av det efter fem minuter säger Mirza Jelecak.

Med ett tidigt ledningsmål i ryggen och en man mer på planen kunde Djurgården pumpa på i full fart mot ett Sirius som trycktes långt ner mot eget mål, och när man dessutom började spela rörigt försvarsspel var det svårt att stå emot.

Efter några stökiga situationer i straffområdet utökade hemmalaget till slut till 2-0 när Mohamed Buya Turay styrde in ett inspel efter 21 minuter, och i den 35:e kom trean när Jonathan Ring kunde undvika markering i Sirius straffområde och nicka in ett inlägg till 3-0 från nära håll.

Däremellan hade Sirius visserligen stuckit upp ett par gånger och kommit till några halvlägen, men för det mesta var man fast på egen planhalva mot ett dominant Djurgården.

I den andra halvleken var matchbilden mer eller mindre densamma, men efter några taktiska justeringar i paus kom Sirius ut med ett betydligt tätare försvarsspel samtidigt som John Alvbåge i Blåsvarts mål stod för ett par parader som såg till att resultatet inte rann iväg ytterligare.

Ett mål till skulle det ändå bli, för när Alvbåge på tilläggstid skyfflade undan Fredrik Ulvestads nick med en enhandsräddning hade bollen redan passerat mållinjen. 4-0-segern var förstås fullständigt odiskutabel.

–  Vi släpper in mål i första där vi tycker att vi borde kunna stänga igen och göra det bättre. Sedan är ju matchen i princip över, men vi snackar ihop oss i halvtid och ändrar om lite för att skydda målet med våra liv och det tycker vi att vi gjorde lite bättre i andra. Men vi hade aldrig chansen, säger Mirza Jelecak.

–  Vi får titta på det här, lära och bli bättre. Sedan är det jätteviktigt att vi har bra träningar så att vi kommer väl förbereda för Norrköping och kommande matcher efter det.