Damerna vidare i Svenska Cupen

Någon storseger blev det inte den här gången, men trots en mållös andra halvlek – och ett hårt kämpande IK Huge – var avancemanget i Svenska cupen aldrig i fara. Sirius kontrollerade matchen i stort sett hela matchen och kunde till slut vinna med 3 – 1.

Sirius rivstartade matchen och redan efter fem minuter fick Huges målvakt rensa maskorna för fösta gången när Elin Åkerman tog sig fram på vänsterkanten och skyfflade in bollen framför mål. Mitt i röran framför målet befann sig Aisha Faiqi som till slut kunde skyffla in bollen. Bara sju minuter senare fick Elin ett strålande friläge och kunde öka på ledningen.

Huge kom laddat till matchen och trots den tuffa upptakten vägrade de att erkänna sig förlorade, mitt i Siriusdominansen fick de en hörna och när det uppstod kalabalik framför Clara Ringmar i Sirius mål kunde en Hugespelare raka in reducering med knappa halvtimmen spelad.

Bara ett par minuter senare meddelade Sirius att man inte tänkte finna sig i det tilltaget. Återigen ett fint uppspel på vänsterkant som avslutades med att Fanny Lång skickade fram bollen till Emelie Magnusson som kunde trycka dit Sirius tredje mål för dagen. Ett mål som också skulle bli det sista i matchen.

– Det hade kunnat bli betydligt fler mål i dag, berättar Fredrik Bernhardsson. I halvtidssnacket sade vi att vi istället för att jaga nya mål på Kastvallen skulle jaga det ”perfekta spelet”. Lite av ett test av vårt spelsystem – utan att för den skull tappa greppet om matchen – och jag tycker det satt på ett bra sätt.

Sirius fortsatte att kontrollera matchen även i den andra halvleken men även om det uppenbarade sig ett antal målchanser ville bollen inte in mer i dag. IK Huge var ett par nummer mindre än Sirius men fortsatte under hela matchen att bjuda på ordentligt motstånd, framför allt med en kompakt försvarslinje, och kunde även de vaska fram några hyfsade avslut. Clara Ringmar och försvarsmuren stod dock pall och när domaren tutade av matchen stod det klart att Sirius vandrar vidare till cupens tredje omgång, som ska vara färdigspelad senast 31 oktober.

– Som helhet tycker jag att vi tog oss an uppgiften på ett bra sätt. Trots ändringar i startelvan jämfört med Ältamatchen så tog vi tag i taktpinnen direkt, gjorde en bra prestation och fick också med oss segern hem, helt enligt plan.

Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Björn Pettersson