Storförlust mot ÖFK på Studan

Sirius hade en jobbig söndagseftermiddag hemma på Studan och föll med 5-0 (3-0) mot Östersunds FK.

Det gick fel från början för Sirius mot Östersund hemma på Studan. Matchen hade knappt hunnit komma igång när Ian Sirelius missbedömde en lång ÖFK-boll ut mot hans vänsterkant. När han skulle nicka undan bollen insåg han alldeles för sent att han inte skulle nå den, och fick se den passera över huvudet. Där bakom lurpassade bortalagets Ken Sema, som avancerade in i straffområdet, vek inåt i planen och gick på avslut. Bollen letade sig igenom Joshua Wicks fingar och in till 1-0 för Östersund, med blott fyra minuter spelade av matchen.

Sirius kämpade på trots den jobbiga starten och ägde mycket av bollen under fortsättningen av dem första halvleken. Man hade dock svårt att hitta fram i anfallen, fick ofta börja om nere i backlinjen och hos Wicks. Östersund såg vassare ut när de väl stack upp, och till slut kom ett par olyckliga minuter som i princip innebar att matchen var körd för Blåsvart.

Ken Sema stod efter 32 minuter för en fin prestation när han chippade bollen in bakom Sirius backlinje, och även om Joshua Wicks snabbt var ute för att plocka åt sig bollen var Semas lagkamrat Saman Ghoddos där ännu snabbare. Han nickade in 2-0 i det öppna målet och gjorde Sirius uppförsbacke än tyngre.

Då var den fortfarande möjlig att bestiga, men strax därefter hamnade Wicks och Ghoddos i ännu en duell som satte Sirius otdentligt i klistret. Siriusmålvakten rusade ut ur straffområdet för att möta Ghoddos som kommit loss på högerkanten, men även denna gång var Ghoddos först fram till bollen. Wicks hängde istället med i sidled, ut ur straffområdet och ner mot sidlinjen, men tog till en liten tröjdragning för att få Ghoddos ur balans.

Domaren såg tröjdragningen, men hade inte riktigt koll på var straffområdeslinjen befann sig och pekade på straffpunkten efter att ha blåst av. Ghoddos förvaltade själv straffen säkert och ett 3-0-underläge efter 35 minuter var ett faktum som Sirius trots allt inte kunde komma undan.

Sirius ryckte till och kom till ett par lägen i slutet av den första halvleken såväl som i början av den andra, efter att man i halvtid tvingats plocka av en halvskadad Shkodran Maholli som en säkerhetsåtgärd. Men de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro, och istället kunde Östersund rinna ifrån under matchens avslutning.

Efter 71 minuter dödade Johan Bertilsson definitivt alla blåsvarta upphämtningsdrömmar med sitt 4-0-mål, ett avslut som gick via Kim Skoglund och in i mål, och i matchminut 86 fastställde samme Bertilsson slutresultatet 5-0 när han föste in ytterligare en boll från nära håll in straffområdet.

– Det går fel i ett par individuella försvarsmoment i första halvlek egentligen, som förstör matchen. Hamnar man i 3-0-underläge mot Östersund blir det jobbigt. De har otroligt mycket individuell kvalitet och straffar oss hårt i första halvlek. Sedan blir matchen präglad av det, säger Thomas Lagerlöf.

Trots den tuffa starten tycker han ändå att man borde kunnat hålla ihop det bättre i den andra halvleken.

– Det är klart att det blir svårt för oss att vinna efter det, men att det ska behöva rinna iväg till 5-0 känns onödigt. Det är för mycket, det är dåligt. Men det är bara lyfta på hatten, Östersund var bättre än oss i alla moment idag, säger Thomas Lagerlöf.