Sirius föll platt i Varberg

Sirius herrar åkte på lördagen på sin andra förlust för säsongen i och med 1-0 (0-0) borta mot Varbergs BoIS.

Efter tre raka segrar hade Sirius fått upp farten ordentligt i Superettan, men i lördagens bortamatch mot Varberg föll man plötsligt platt. Hemmalaget tog en rättvis seger med 1-0 (0-0) efter ett något slumpartat hörnmål i den andra halvleken.

Den första halvleken var relativt jämn och chansfattig. Sirius ägde något mer av bollen utan att riktigt kunna komma till några vidare lägen, och Varberg hotade ofta i djupled när man fick chans att kontra.  Det blev ett par lägen för hemmalaget, där Nsima Peter var den som främst hotade och efter täta löpdueller med Siriusförsvaret kom till ett par avslut utan att hitta målet.

Sirius hotade framåt främst genom ett antal fasta situationer, och hade annars svårt att få igång något spel på offensiv planhalva, men  matchen var fortfarande helt öppen när den gick till halvtidsvila vid ställningen 0-0.

Någon bättre ordning fick dock Sirius inte i den andra halvleken, där man fortsatte att köra fast på kanterna och inte alls få igång mycket till passningsspel. Varberg spelade sin vana trogen rakt, tufft och fysiskt och malde successivt ned ett Sirius som inte vaknat på rätt sida. Ju längre den andra halvleken led desto mer gled matchbilden totalt över i hemmalagets händer.

– Vi blir nedfysade, och de får en matchbild som passar dem som handen i handsken. Vi visste exakt vad som skulle hända men lyckas ändå inte hantera det. Vi får egentligen inte till någonting och matchen spelas helt på deras villkor, säger en märkbart besviken Kim Bergstrand.

Sirius hade en fin målchans tidigt i den andra halvleken, då Johan Anderssons väl avvägda inlägg nickades tätt över av Ante Björkebaum, men i slutändan blev det inte ens ett skott på mål för Blåsvart denna lördagkväll. När sedan Varberg lyckades lyfta upp sina positioner och börja sätta ett ordentligt tryck mot Sirius straffområde var det nära att det smällde till flera gånger på kort tid.

Lukas Jonsson stod för ett par fina räddningar och hade även målställningen på sin sida när Varbergs Pär Asp plockade upp en hörna på den bortre ytan och dunkade den rakt i ribban. Bara sekunder senare, när Varberg fick en ny hörna, var dock Sirius tur över för den här kvällen.

Hörnan skapade kalabalik vid den första stolpen. Bollen nickades visserligen undan, men i tumultet gick Lukas Jonsson omkull och när Pär Asp återigen stod rätt placerad i den bortre delen av straffområdet och tryckte till räckte det inte att Siriusmålvakten hann sprattla till litegrann från sin liggande position. Bollen letade sig in ändå och Varberg hade tagit ledningen med 1-0 med knappt 20 minuter kvar att spela.

– Det allra suraste är sättet målet kommer till på. Precis samma sak händer på hörnan innan, men ändå lyckas vi inte vara beredda på det, säger Kim Bergstrand.

Sirius gjorde ett tappert försök till slutforcering, men inlägg efter inlägg hamnade i målvaktens famn och Blåsvart tvingades till slut resignera inför det faktum att man just denna kväll helt enkelt inte räckte till. Kim Bergstrand sammanfattar det kort och gott som att man föll platt.

– Jag hoppas att det här var årets riktiga plattmatch. Vi hade uppenbarligen inte lyckats förbereda laget tillräckligt väl på vad som väntade, även om vi tyckte att vi hade gjort det.