Segersviten bruten: ”Nu har vi gjort en plattmatch”

Efter sju raka segrar och nio matcher utan förlust fick Sirius till slut ge sig i dagens bortamatch mot Degerfors. Ett straffmål av forne Siriusanfallaren Shpëtim Hasani i den andra halvleken säkrade en 1-0-seger för det formstarka hemmalaget i en match där Sirius aldrig riktigt hittade rätt.

Den första halvleken var en jämn och tät sådan, där inget av lagen förmådde skapa några riktigt heta chanser. Sirius spelade mycket runt motståndarförsvaret, men hade svårt att hitta igenom den väl tätade rödvita muren och verkade aldrig kunna få igång passningsspelet ordentligt. Åt andra hållet hände heller inte särskilt mycket, Degerfors skapade ett par halvlägen men gav inte Lukas Jonsson några större problem med sina tre avslut på mål. Sirius å sin sida träffade inte mål med något av sina fem skottförsök i den första halvleken, och ställningen 0-0 i halvtid var logisk.

I den andra halvlekens inledning satte Sirius en stund större press mot motståndarnas mål, men knappt tio minuter och ett krokben in i halvleken låg man plötsligt under med 1-0. Det var Kalle Larson som sträckte sig efter bollen precis innanför straffområdeslinjen, men istället fick en Degerforsspelare på fall och en straff blåst emot sig. Hasanis straff satt säkert i Lukas Jonssons vänstra hörn och hemmalaget ledde efter 54 minuter.

Resten av matchen bestod av en enda lång kvitteringsjakt som aldrig riktigt satte fart. Degerfors både vann luftduellerna och bröt de avgörande passningarna när ett allt mer desperat Sirius försökte att med alla medel få in ett mål. Någon fart och precision runt offensivt straffområde blev det dock aldrig, och även om det några gånger såg ut att kunna bli farligt när bollen lyftes in i straffområdet under slutminuterna var Degerfors det för dagen hetare laget och kunde försvara sig väl hela matchen ut.

– Vi fick stryk i alla delar, fotbollens grunder. Degerfors var bättre vad gäller taktik, löpvilja, aggressivitet, teknik. Det var inte många delar av vårt spel som var bra. Vi blir på något sätt väldigt tafatta och passiviserade, sedan får vi lite snurr på det i slutet men får ändå inte rätt i det där sista. Det klickar inte riktigt, säger Kim Bergstrand.

– Sedan måste man erkänna att Degerfors har hittat ett väldigt bra och arbetssamt försvarsspel, de gör det svårt för oss. Vi fick ingenting gratis. All heder till dem.

Siriustränaren drar en parallell till Blåsvarts senaste förlust, den borta mot Varberg i slutet av maj, och hoppas att den här förlusten ska få samma följdeffekter.

– Vi gjorde en plattmatch i våras, och nu har vi gjort en i höst. Så får vi hoppas att vi kan korrigera och komma med nya krafter in i nästa match.

Nästa seriematch går av stapeln måndagen den 29 augusti mot GAIS hemma på Studan. Då inleds förhoppningsvis en ny segersvit för Blåsvart, som trots dagens förlust leder Superettan även efter 20 spelade omgångar.