Rivstarten fixade 3-1-seger

Sirius herrar stänkte in tre mål under matchens första 18 minuter och tog en övertygande seger med 3-1 (3-1) mot Ljungskile hemma på Studan.

Om det fanns en viss oro inför matchen över Sirius status i och med de många skadorna så var den som bortblåst väldigt snart efter att matchen sparkats igång. Det dröjde nämligen bara knappt sju minuter innan bollen låg i nätet bakom Ljungskiles målvakt, och det efter riktigt vackert blåsvart spel.

Niklas Busch Thor hade bollen utanför straffområdet och hittade en lucka i försvaret när Johan Andersson tog en löpning i djupled. Passningen hade en liten knorr när den skar genom försvarslinjen som genom smör och hittade den djupledslöpande Andersson rakt på foten. Avslutet förbi den utrusande målvakten var stensäkert och Sirius ledde med 1-0.

Matchen hann inte mycket mer än att sparka igång igen innan 2-0 kom. En knapp minut efter det första målet fick Ian Sirelius en passning i sidled av Ante Björkebaum och kunde även han behärskat passera den utrusande målvakten med en bredsida. Dessförinnan hade Ljungskiles lagkapten Aleksandar Kitic slarvat med en hemåtpassning och serverat Siriusspelarna det öppna läget.

Sirius kontrollerade matchen och fick i och med de tidiga målen en minst sagt bekväm inledning på densamma. Efter 18 minuter stod det 3-0, sedan Niklas Busch Thor återigen spelat fram. Denna gång var det Dragan Kapcevic som dök fram på ett väl avvägt inlägg och med en kraftfull nick kunde utöka Sirius ledning ytterligare en gång.

Vad som på förhand sett ut som en klurig motståndare såg ut som ett slaget lag efter den chockartade inledningen. Ljungskile visade dock snart att man trots allt inte tänkte ge upp så lätt, och kort efter 3-0-målet träffade de grönklädda gästerna Benny Lekströms ribba i samband med en av flera röriga fasta situationer.

Även om bortalaget kämpade och slet för att ta sig tillbaka in i matchen var det fortsatt Sirius som förde spelet. Den sprudlande offensiven lugnade ned sig lite, men Blåsvart kontrollerade matchen till stora delar och släppte bara in Ljungskile under kortare perioder. Perioden runt matchminut 41 var inte en sådan, men ändå var det då reduceringen kom.

Långbollen såg inte särskilt farlig ut vid första anblick, men när Patrick Hopkins sträckte ut benet utan att lyckas nå den visade den sig bli en perfekt passning till den lurige anfallaren Tim Nilsen. Benny Lekström som kommit en bit ut i sitt straffområde för att möta den studsande bollen blev lite överrumplad även han när Nilsen med en behärskad lobb lyfte bollen in i mål.

Reduceringen gav lite hopp till det jagande bortalaget, men Sirius samlade sig snabbt och såg inte ut att ha några problem att stänga matchen i den andra halvleken. Det kunde ha blivit fler mål, LSK-målvakten August Strömberg stod för vassa räddningar på både Ante Björkebaums och Dragan Kapcevics avslut i öppna lägen mot slutet av matchen, men framför allt hade Blåsvart full kontroll på händelserna såväl när man tålmodigt spelade runt bollen och styrde matchen som när man mot slutet fick sjunka ned och ta bort bortalagets sista försök att lyfta långt in i straffområdet.

– Det var en riktigt bra start, och sedan spelar vi igenom matchen på ett ganska tryggt sätt. Det är någon period då vi tappar koncentrationen runt deras reducering, som är lite jobbig, men med tanke på allt nytt så är det stabilt, säger Kim Bergstrand, som särskilt berömmer Maripuus och Busch Thors insats på innermittfältet.

I och med Sirius seger är toppstriden i Superettan för närvarande närmast löjligt jämn, med de fyra första lagen inom en poängs avstånd. Två matcher återstår innan sommaruppehållet, närmast för Sirius del väntar en ny match hemma på Studan då Ängelholm kommer på besök nästa söndag.