Otrolig match gav Blåsvart en poäng

I en fullständigt bindgalen fotbollsmatch missade Sirius chanser i mängder och fick nöja sig med en poäng efter 3-3 (2-2) hemma mot Åtvidaberg,

Det var en match långt utöver det vanliga på Studenternas den här måndagskvällen, något som för det mesta inte var till Sirius fördel. 4 154 åskådare på Studenternas fick se Blåsvart spela alldeles fantastisk anfallsfotboll i den första halvleken, som man dominerade stort. Avslutsstatistiken vann Sirius med 15 mot Åtvidabergs 3, men trots det var ställningen oavgjort 2-2 i halvtid efter en rad otroliga situationer.

Det var Sirius som förde matchen och skapade målchanserna redan från start. Det dröjde inte mer än 13 minuter innan Christer Gustafsson kunde sätta 1-0 när han fick öppet  mål på en av Ante Björkebaum nednickad frispark, och chanser saknades knappast till fler mål. Under en fyraminutersperiod efter målet skapade Sirius fyra hörnor, och öste på framåt, men istället smällde det snart bakåt.

Efter 20 minuter kunde Åtvidaberg plötsligt spela sig igenom Sirius. Shkodran Maholli fick en perfekt passning i djupled, kom fri i straffområdet och kunde ur vansklig vinkel trä in kvitteringen till 1-1 mellan Lukas Jonsson och hans första stolpe. En chans, ett mål.

Därefter fortsatte Sirius att ösa på framåt, och fortsatte att skapa chanser. Åtvidabergs rutinerade målvakt Henrik ”Fimpen” Gustavsson var dock i högform, inte minst då han stod för en smått osannolik trippelräddning. Först på Ante Björkebaums avslut, som han styrde undan med foten, ögonblicket senare då Moses Ogbu gick på skott och Gustavsson efter att precis ha hunnit ställa sig upp återigen lyckades kasta ut ett ben och rädda, och sedan för en tredje gång när Ante Björkebaum var framme igen på den nya returen, men inte fick på ett bättre halvvolleyskott än att Gustavsson kunde kasta sig och styra ut bollen till hörna med två utsträckta nävar.

Tidvis blev det nästan löjligt, Sirius skapade målchanser i varje anfall men bollen ville inte in. Men till slut, efter 40 minuter, kunde Sirius ändå välförtjänt återta ledningen.  Kingsley Sarfo lyfte in bollen i andravågen efter en bortrensad hörna, och efter att Patrick Hopkins bröstat fram bollen kunde Ante Björkebaum hoppa upp och med en elegant cykelspark sätta 2-1-målet via ribbans undersida.

Någon ledning med sig in i pausen fick dock Blåsvart ändå inte. Åtvidaberg skapade nämligen en målchans till efter 44 minuter, och då small det igen. Shkodran Maholli nåddes av ett inspel i straffområdet efter lite slappt blåsvart försvarsspel och kunde med ett distinkt avslut på ett tillslag sätta 2-2 via Lukas Jonssons vänstra stolpe. Två chanser, två mål.

I den första halvlekens målchanskavalkad, som var alldeles för innehålsrik för att beskrivas i sin helhet, hann  Kalle Larson också träffa stolpen med ett kanonskott från sin högerkant. I den andra halvleken stod Ian Sirelius för ramträff nummer två när han med en riktig rökare från distans träffade ribban.

Riktigt lika intensivt som i den första halvleken fortsatte inte den andra, men Siriús saknade knappast målchanser. Målen dröjde men en öppning kom när Åtvidabergs Alberto Catenacci blev utvisad efter tåv gula kort på kort tid med drygt 20 minuter kvar att spela.  Tio minuter senare föll dock Ammar Ahmed i Sirius straffområde i duell med Jakob Bergman, och bortalaget tilldömdes en straff. Ahmed tog själv hand om den och gav för första gången östgötarna ledningen i matchen, 2-3.

Ian Sirelius hade dock inte skjutit klart riktigt än. Bara tre minuter senare nåddes han av ett långt inlägg när han kommit in i straffområdet från sin vänsterkant och tog efter att ha plockat ned bollen i för kung och fosterland. En storspelande Gustavsson i bortalagets mål var på bollen men lyckades inte hålla just den här rökaren ute, och Sirius hade kvitterat till 3-3.

Blåsvart pressade på för ett segermål men lyckades inte hitta det.  Chanserna fanns tidigare i matchen. Skottstatistiken skrevs till slut 27-6 i Sirius favör, men det blev bara en poäng för hemmalaget den här kvällen.