Kapcevic tvåmålsskytt i säker seger

I sin tredje träningsmatch för året stod Sirius herrar för sin hittills bästa insats under 2016. Kazakiska högstaligalaget FC Taraz besegrades relativt bekvämt med 2-0 (1-0) i turkiska Antalya.

En torr och ganska studsig plan gav en något hafsig match, en effekt som förstärktes av ett fysiskt spelande motståndarlag som inte lade några fingrar emellan. Ju längre matchen gick desto bättre kontroll fick dock Sirius på läget.
– Spelet blev lite oordnat, men efter en kvart började det stabiliseras och vi skapade flera farliga målchanser. Vi försvarade oss väldigt väl och fick utdelning för vårt presspel. Det blev inga längre anfall, men deras var ännu kortare, säger Thomas Lagerlöf.

Det tog ungefär 35 minuter, men till slut fick Sirius betalt för det spelövertag  man successivt lyckats bygga upp. Man spelade sig snabbt igenom kazakerna, Andreas Eriksson slog den sista passningen och Dragan Kapcevic kunde, efter att först ha vänt bort sin närmaste försvarare, placera in bollen säkert intill den närmsta stolpen. Det var Kapcevics första mål i siriuströjan.

Innan halvleken var slut hann tonerna även gå något i moll, då Kingsley Sarfo efter att ha åkt på en smäll tvingades lämna planen efter 40 minuter, vad det verkar lindrigt skadad med en blödning i låret.
– Han har ont just nu, men förhoppningsvis ska han kunna vara tillbaka i träning om några dagar, säger Thomas Lagerlöf.

Sarfo ersattes av Ian Sirelius, och i halvtid gjordes ytterligare två (på förhand planerade) byten då Kalle Larson och Kim Skoglund ersatte siriusdebutanten Alexander Nilsson och assistmakaren Ante Eriksson.

När den andra halvleken drog igång fortsatte matchbilden att glida längre och längre över till Sirius fördel, och målchanserna blev fler och fler. En gång stod en stolpe i vägen, en annan en fin räddning av den kazakiske målvakten, men till slut kunde man utöka sin ledning, och återigen var det Dragan Kapcevic som slog till. En förlupen långboll från Patrick Hopkins letade sig in bakom motståndarförsvaret, Kapcevic smög sig in i läget och stod för en riktig klassaktion när han tog ned och dunkade in den studsande bollen i det bortre krysset.

Det blev alltså en bekväm 2-0-seger för Blåsvart, och Thomas Lagerlöf var nöjd med att kunna konstatera att helheten såg ut att hänga ihop när nu nästa match är bortamötet med Malmö FF i Svenska Cupen.
– Det var viktigt att laget hängde ihop i försvaret, vi hade bra form på laget och jobbade tillsammans hela matchen. Men jag är nöjd med det mesta egentligen, det var många som gjorde bra prestationer, säger han.

På måndag kommer Sirius hem till Uppsala igen, innan det nästa lördag bär av ner till Malmö för att sätta igång tävlingssäsongen. Vi ses där!