Hammarby för tunga för Sirius

Hammarby kastade in överväxeln redan från start och tog Sirius på sängen innan man ens snört på sig skorna ordentligt. Med skickligt spel och en smula hjälp av en kraftig medvind åt gästerna mer eller mindre upp hemmalaget under en stor del av första halvlek. Sirius kom aldrig upp i kapacitet och det resulterade i två snygga mål och en i det läget välförtjänt 2 – 0-ledning i halvtid för Hammarby. Det första målet kom efter 25 minuter och det var den tidigare Sirius-spelaren Filippa Angeldal som stod för det. Fem minuter innan halvtidsvilan fylldes målprotokollet på av Cathrine Dahlström.

När andra halvlek drog igång var hemmalagets skor desto bättre påsnörda och Sirius tog ett bra grepp om händelserna på planen, även om Hammarby ingalunda var ofarliga. Med kvarten spelad uppstod en stökig situation runt Hammarbys kasse och Emelie Magnusson höll sig framme med pannan och nickade in reducering till 1 – 2.

Ett hoppets ljus tändes hos hemmapubliken och Sirius fortsatte att mata på utan att för den skull riktigt kunna bryta ner gästernas försvarsmurar och skapa målchanser. Ganska snart efter reduceringsmålet fick Ingrid Wixner chansen att kvittera men efter det uppstod inte så många fler konkreta chanser till mål. Istället skulle det visa sig vara Hammarby som vaskade fram den hetaste chansen i slutminuterna, när Cathrine Dahlström återigen höll sig framme och drämde på ett hårt skott i målställningen.

Med facit i hand får ändå sägas att Sirius steppade upp i andra halvlek och gav ett av seriens spelskickligaste lag en rejäl match och att laget definitivt kommer att finnas med på den övre halvan av serien och klara det satta målet på topp sju med god marginal, när serien vänder efter sommaruppehållet.