U21 avslutade med storseger

På ett soldränkt Löten hade Sirius en trevlig tisdagseftermiddag i U21 Allsvenskan Norras avslutande grundserieomgång. Redan efter 19 minuter gav Daniel Jarl Blåsvart ledningen med en distinkt nick i krysset, och innan paus ledde hemmalaget med 3-0.

Bara fyra minuter efter att nollan spruckit utökade Johan Andersson på till 2-0 när han pricksäkert vinklade in Anton Hennigs inlägg, och i matchminut 38 blev provspelande Mohamed Katana frispelad i djupled och kunde behärskat rulla in 3-0 förbi U21-landslagsmålvakten Tim Erlandsson.

Sirius dominerade matchbilden, och man fortsatte att göra det efter paus. Stefano Vecchia ryckte sig förbi sin försvarare och lobbade in 4-0 strax efter paus, innan målskyttet lugnade ner sig för en stund. I matchens 81:a minut fick AFC Ekilstuna in ett tröstmål, ett välplacerat distansskott i Lukas Jonssons vänstra kryss, innan Gabriel Jansson fastställde slutresultatet 5-1 genom att slå in sin egen retur.

Sirius slutar därmed på femte eller sjätte plats i U21 Allsvenskan Norra, beroende på GIF Sundsvalls resultat i sin säsongsavslutning. Härnäst väntar B-slutspel.