Storseger i hemmaavslutningen

Sirius damer avslutade hemmasäsongen 2016 på absolut bästa sätt. Seger med 4 – 0 mot gästerna Holmalund i en match där man kontrollerade händelserna i stort sett från start till mål.

Sirius var uppenbart taggade för att förklara för hemmapubliken att bakslaget i cupmatchen mot Bollstanäs i förra veckan bara var ett tillfälligt hack i skivan. Och det gjorde man med besked. Efter knappt 20 minuter lyste det 2 – 0 på resultattavlan sedan först Aisha Faiqi utnyttjat ett osäkert målvaktsingripande och rakat in det första målet. Åtta minuter senare var Holmalunds målvakt ute och reste långt från målet och Elin Åkerman tog vara på chansen när hon rundade målvakten och ostört kunde öka på målskörden.

Holmalund hade inte mycket att sätta emot förrän med kvarten kvar av halvleken när man fick till sitt första skott på mål. Ett skott som Emma Holmgren utan bekymmer kunde lägga vantarna på. Sirius slog av lite på takten under resten av halvleken och gästerna tilläts låna bollen lite mer.

När andra drog igång klev Sirius åter upp i förarsitsen och det skulle bara ta tre minuter innan Moa Mattsson i en tilltrasslad situation skickade in 3 – 0. Sirius dominans höll i sig matchen ut och Holmalund fick bara iväg totalt två skott på mål under hela matchen. Helt logiskt skulle det komma ännu ett Siriusmål. I den 75 minuten kom Elin Åkerman åter fri och kunde hänga in 4 – 0. Ett resultat som stod sig matchen ut trots att Sirius i slutminuterna hade bud på ett par mål till.

Det fina avslutet på hemmasäsongen var inte bara ett avslut för laget utan även för backklippan Mikaela Björklund som efter den sista matchen i Elitettan, borta mot AIK på måndag, lägger skorna på hyllan efter en makalös framfart på fotbollsplanerna under många av år. Mikaela har fram till och med lördagens match spelat varenda minut i varenda match sedan Elitettan startade 2013. Ett facit som lär vara svårslaget.