Storseger mot Sunnanå

Sirius dam fortsätter den positiva trenden efter sommaruppehållet. I dag slog man tillbaka Sunnanå SK med imponerande 7 – 0 i en match där man var det spelförande och dominerande laget matchen igenom.

Sunnanå gick på direkt och vaskade snabbt fram två – mindre lyckade – hörnor. Svaret från Sirius kom omedelbart i form av en snabb omställning som blev början till en hård press med två hörnor och flera farligheter, bland annat ett vasst skott signerat Julia Lyckberg och en rökare i överliggaren avlossad av Agnes Nyberg.

Och därefter var det Sirius för hela slanten. Frånsett några minuter i början av andra halvlek – och enstaka uppstickare där en förtvivlat ensam Riikka Ketoja ställde till en del besvär för Sirius försvar –  höll hemmalaget taktpinnen i ett fast grepp matchen igenom.

Tjugo minuter in i matchen började det som skulle utveckla sig till en rejäl målfest. Fanny Lång knäppte upp Sunnanå på vänsterkanten, med en öppnande passning fram till Emelie Magnusson som vek in mot mål och i drog igång en omgång flipper innan hon till slut avslutade med att göra dagens första mål.

Ett riktigt proppen-ur-mål skulle det visa sig. Bara ett par minuter senare ramlade bollen ner framför en välplacerad Elin Åkerman som enkelt drygade ut Sirius ledning. Två minuter senare rasslade det till igen när Elin gjorde sitt andra mål för dagen.

Sirius belägrade Sunnanås mål halvleken ut och strax före vilan kunde Aisha Faiqi utöka till 4 – 0. Efter vilan tog Sunnanå helt kort upp kampen men Sirius hade inga problem med att återta kommandot och i den 63:e minuten drog Mikaela Björklund ner rullgardinen med kvällens femte Siriusmål. Sunnanå var ett slaget lag och tempot gick ner en hel del. Inte värre dock än att Aisha Faiqi med sju minuter kvar kunde överlista Sunnanås keeper med en snygg 30-meterslobb som dalade in i maskorna.

Som en liten sammanfattning av kvällens målkavalkad kunde dessutom Moa Mattsson i den 92:a minuten fastställa resultatet till hela 7 – 0. Andra raka segern, av två möjliga,  i höstens Elitettan och Sirius spelar med ett självförtroende och en pondus som lovar gott för resten av säsongen.