Stark bortaseger för damerna

Till dagens match valde huvudtränaren Fredrik Bernhardsson att prova lite nya grepp med både positioner och spelsystem. Ett upplägg som blev en succé.

Det skulle dock dröja en bit in i andra halvlek innan succén blev ett faktum. Under större delen av första halvlek hade Sirius ett bra grepp om matchen och Älta kunde hota bara när tempot stundtals gick ner de bjöds in i matchen. I dag bjöd Sirius med armbågen och återtog snabbt både bollen och initiativet. Men vad hjälpte det när det fortfarande stod 0 – 0 på tavlan när domaren tutade i sin pipa.

Halvtidssnacket måste ha varit bra för Sirius kom hungriga ur omklädningsrummet. Med bara tio minuter spelade knoppade Emelie Magnusson in lädret på pass av Aisha Faiqi. Proppen ur och bara tre minuter senare tog Emelie på sig assistrollen och fixade fram ett bra läge för Elin Åkerman som tackade för vänligheten och drämde in nästa mål.

Inte nog med det. Knappt sju minuter senare berättade Fanny Lång varför det var ett bra val att hala in henne i truppen. En skickligt lagd frispark letade sig fram till Sara Back som kunde drämma in tredje mål.

Älta var därmed ett slaget lag och Sirius hade inga problem att styra händelserna på plan matchen ut.

Fler mål skulle det inte bli den här gången men – som sagt – resultatet blev ett glädjande kvitto på det vettiga i de förändringar Fredrik Bernhardsson gjorde inför matchen.

Älta IF – IK Sirius FK – Degerfors IF 0 – 0 (0 – 3)

Målet: Emelie Magnusson (55), Elin Åkerman (58), Sara Back (65)