Stabil U21-seger mot AFC Eskilstuna

Sirius besegrade på tisdagen AFC Eskilstuna med 3-1 (2-1) hemma på Löten i sin första match i U21 Allsvenskans B-slutspel.

Mohamed Katana inledde målskyttet redan efter 8 minuter när han gav Blåsvart ledningen med 1-0 genom att slå in en retur från nära håll efter att målvakten inte lyckats hålla Sherko Faiqis skott. Sirius förde sedan matchen,  och kom till en del lägen, men det dröjde till halvlekens slutskede innan bollen hittade nätet igen. Den gången var det Zackarias Faour som släppte bollen vidare till Johan Andersson i straffområdet, och han avslutade säkert till 2-0 intill den bortre stolpen efter 44 minuter.

Sirius slaravde då och då med bollen och gav bortalaget en del kontringslägen, och ett av dem utnyttjades också till slut. Efter snabbt och effektivt kombinationsspel kom AFC in i straffområdet på tilläggstid av den första halvleken och lade in reduceringen till 2-1 från nära håll.

Den andra halvleken blev betydligt slarvigare och flängigare än den första, och det skapades chanser åt båda håll, men det gjordes bara ett mål till i matchen. Det dröjde återigen till slutminuterna, då Oscar Kindlund efter 89 minuter hittade en fin crossboll ut till Anton Hennig på vänsterkanten. Hans låga inspel in i straffområdet togs till vara av inhoppande Ludvig Lundqvist, som dunkade upp bollen i nättaket och fastställde slutresultatet 3-1.

Sirius tränare Mirza Jelecak sammanfattar insatsen:

– I första halvlek försöker vi verkligen få till ett ordnat spel, men är för slarviga i vissa lägen. I andra halvlek blev det alldeles för hafsigt spel och för mycket ytor, inte alls så kontrollerad fotboll som vi vill spela. Vi hade kunnat göra betydligt fler mål om vi gjort rätt saker, säger han.

Härnäst tar sig Sirius an Örebro SK borta på Behrn Arena på måndag den 11 september.