Sirius vände men föll mot AIK

Sirius föll med 2-3 (2-1) i en svängig match mot AIK efter att båda lagen vänt matchen varsin gång. Efter en fin första halvlek orkade Sirius inte prestera på samma höga nivå under andra halvan av matchen.

Fem dagar efter den senaste matchen mot AIK var det dags för Sirius att ta sig an ”Gnaget” igen, denna gång hemma på Studenternas. Efter lite skavanker i laget och en bra andra halvlek borta mot AIK med 3-4-3-systemet valde Sirius att återigen ställa en trebackslinje på planen.

Även om det spelmässigt var jämnt i matchinledningen kopplade motståndarna ett tidigt resultatmässigt grepp. I den 7:e minuten rann Anton Salétros igenom efter en djupledspassning och satte 0-1-målet.

Blåsvart lät sig dock inte nedslås av det insläppta målet och precis som så många gånger det senaste året kämpade man sig tillbaka från ett tidigt underläge.

I den 16:e minuten nådde en hög och välriktad boll från Oscar Pehrsson fram till Moses Ogbus panna och Siriuskaptenen nickade ner till Christer Gustafsson. På den studsande passningen lyckades ”CG” sedan snyggt stänka upp bollen i krysset och Sirius var tillbaka i matchen.

13 minuter efter den vackra kvitteringen skulle det även komma ett ledningsmål. Axel Björnström lirkade loss bollen på kanten och spelade in till Shkodran Maholli i straffområdet. Maholli förlängde sedan med en passning in till Moses Ogbu som kastade sig fram och stötte in 2-1.

Så många fler heta målchanser utöver de som resulterade i mål skapades inte i första halvlek. Sirius hade bra kontroll på bollen under långa stunder och de stunder som motståndarna hade den sattes man inte under någon större press. Thomas Lagerlöf var därför självklart nöjd med matchens första halva.

− Det är en jämn match där de gör en dålig första halvlek och en bra andra, medan vi tvärtom gör en bra första halvlek och sedan en bit in i andra blir tröttare och tröttare. Det täta matchandet tog ut sin rätt och vi blev tillbakatryckta, säger Lagerlöf.

Precis som Siriustränaren säger gick den andra akten till AIK både spel- och resultatmässigt. Bortalaget gjorde två byten i paus och tryckte på för en kvittering direkt. Ett allt lägre försvarande Sirius fick mota bort flertalet hörnor och även se Nicolás Stefanelli nicka precis utanför innan kvitteringen till slut kom i den 64:e minuten. Den kom efter att Stefanelli avslutat på volley på en lobbpassning inne i straffområdet.

Matchbilden fortsatte sedan att vara ungefär densamma efter kvitteringen och AIK var nära mål flera gånger innan man gjorde 2-3 i den 81:a minuten. Chansen uppstod på ungefär samma sätt som när man kvitterade med en boll till en djupledslöpande forward inne i straffområdet. Karim Fegrouch var dock bra med denna gång och räddade det friläge som uppstod. Men när bollen studsade i straffområdet i situationen efter förmådde inte Siriusförsvaret få undan bollen trots både ett och två försök och Stefanelli kunde avgöra matchen för AIK.

Sirius lyckades inte med någon riktig slutforcering och Shkodran Mahollis skott utanför i ett trängt läge var det närmaste man kom en kvittering. Thomas Lagerlöf tror att AIK:s bredd bidrog till utfallet i matchen när Sirius inte riktigt orkade hänga i under 90 minuter.

− Det är ett bra fotbollslag vi möter. De skickar in nya pigga spelare med hög kvalitet och det är svårt att stå emot. Vi orkar inte riktigt och har inte riktigt personal att byta in.

Trots resultatet ser ”Tolle” positiva saker att ta med sig från matchen.

− Det vi får bygga på är det vi gör under en timmes tid i varje fall. Vi lyckas vända matchen och det är många som gör bra prestationer. Vi hamnar tidigt i underläge men spelar vår fotboll och gör det vi ska under första halvlek. Det finns många positiva bitar att ta med, det gäller bara att klara av att göra det i lite längre tid än 60 minuter. Vi måste göra det i 90 minuter om vi vill vinna fotbollsmatcher.