Sirius utan chans mot AIK

AIK kom till dagens match med hetast vilja i bagaget och kunde därmed resa hem med full pott. Sirius fick kännas vid sin tredje raka förlust, den här gången med siffrorna 2 – 5.

Två till en början inspirerade lag gjorde en riktig rivstart och redan efter sex minuter skickade hemmalagets Emelie Magnusson en fint skruvad boll i den bortre stolpen som fick den månghövdade publiken att vakna till ordentligt.

Och det gjorde även AIK som tog över ordentligt och utsatte Emma Holmgren i mål för en ordentlig belägring som till slut resulterade i två mål inom loppet av en minut med knappa hälften av den första halvleken spelad.

När chocken lagt sig för de blåsvarta arbetade man sig metodisk och tålmodigt tillbaka in i matchen. En välförtjänt reducering kom också med kvarten kvar när Josefin Jarstad snyggt knoppade in bollen. Sirius tog hand om styrspaken men trots flera chanser blev det inget mer mål innan halvtidsvilan.

Sirius kom också ut som det piggare laget i början av andra halvlek och hann skapa en hel del möjligheter innan AIK lyckades sig in i matchen igen. En tämligen jämn period avslutades med ännu ett mål av AIK:s Emma Engström, hennes tredje för dagen.

Efter det målet tappade Sirius en del av trycket och när Loreta Kullashi kunde trycka in AIK:s fjärde mål var det inte helt orättvist. Matchen gick in i ett ganska händelselöst skede och inte förrän i 86:e minuten spratt den till när Emelie Magnusson kunde trycka in en reducering till 2 – 4, bara för att några minuter senare få se AIK:s Loreta Kullashi ge omedelbart svar på tal.

Sirius fick därmed inkassera ännu en tuff förlust och fick se sig bli passerade av just AIK i tabellen.