Sirius föll stort i Malmö

Sirius höll länge jämna steg med Malmö FF borta på Stadion, men efter att hemmalaget till slut tagit ledningen på straff med halvtimmen kvar att spela rann MFF ifrån till seger med hela 5-0 (0-0).

Sirius fick försvara sig en hel del i den första halvleken, men man gjorde det också väl. Blåsvarts nykomponerade fembackslinje hamnade under långa stunder långt ner på egen planhalva, men lyckades allt som oftast hålla Malmös anfallsförsök utanför sig.

Inne i straffområdet var det stängt, och även om Malmö kom till en del tidiga avslut kom de oftast från distans. Allt som oftast var det Romain Gall som kom igenom för hemmalaget, och i den första halvleken tvingade han Lukas Jonsson till en räddning nere vid sin högra stolpe och en med fingertopparna uppe vid ribban, och drog dessutom sitt kanske bästa läge i burgavelns utsida.

Därutöver täppte Sirius i stort sett till, och efter en trevande inledning lyckades man också hålla en del i bollen själva. Anfallsmässigt hände inte allt för mycket, även om Charbel Georges försökte från distans och Jesper Arvidssons frispark nog hade letat sig i mål om den inte precis tagit i ett huvud i muren.

Den allsvenske debutanten Henry Offia sprang och slet i anfallet, och lyckades till slut också rycka sig loss och komma fram mot mål. På väg igenom men i obalans stressade dock 18-åringen iväg ett tidigt avslut som trots det inte flög allt för långt utanför det vänstra krysset.

Annars hade Sirius svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. Man spelade sig tryggt igenom Malmös första press, men hittade inte vidare när man närmade sig mål och fick snart lägga sig på försvar igen. När man gick till halvtidsvila vid ställningen 0-0 fanns dock fortfarande alla möjligheter att hitta fram till något mer efter paus.

Det började lovande. Matchbilden i inledningen av den andra halvleken liknade den från den första, men Sirius började snart få fast bollen bättre och under längre perioder på offensiv planhalva. Men efter knappa kvarten skapade Malmö till slut en längre period av tryck mot Siriusmålet, och då började det gå fel för Blåsvart.

Sirius skickade bort ett par försök till inspel men fick inte bort bollen ordentligt, och till slut hamnade den hos hemmalagets högerback Eric Larsson vid straffområdets yttre kant. Han petade först tillbaka bollen till en lagkamrat innan han kastade sig till marken utan någon som helst kontakt med Jesper Arvidssons utsträckta ben, men från domarens synvinkel såg det ut som en straffsituation och därför blåste denne också straff.

Inbytte MFF-kaptenen Markus Rosenberg satte kyligt straffen mitt i mål när Lukas Jonsson stack åt vänster och hemmalaget ledde med 1-0. Sedan var det roliga över för Sirius del.

Hemmalaget bytte förutom Rosenberg även in de vilade mittfältsstjärnorna Fouad Bachirou och Anders Christiansen, och ett spelsuget Malmö körde under de avslutande trettio minuterna över ett Sirius som inte längre verkade ha något kvar att sätta emot.

2-0 satte Romain Gall när han till slut ställt in siktet och placerade in bollen med en bredsida stolpe in. Några minuter senare tog han bollen på egen hand in i straffområdet och dunkade även trean otagbart upp i nättaket.

4-0 nickade Christiansen in på en hörna vid den första stolpen, och 5-0 satte Marcus Antonsson med en elegant lobb i slutminuterna.

Sirius får nu ladda om för en ny bortamatch nästa söndag, mot GIF Sundsvall på Idrottsparken.