Sirius Dam ute ur Svenska Cupen

Sirius damer har spelat färdigt i Svenska Cupen för den här gången. Allsvenska Umeå IK var för starka och kunde resa hem med en 3 – 0-seger i väskan.

Efter en trevande matchupptakt kom två olycksaliga minuter när en Umeåspelare till att börja med vältes omkull i straffområdet och fullt rättvist fick med sig en straff. Emma Holmgren dök i rätt riktning men nådde inte ända fram. Minuten efter kom baklängesmål två på en hörna där Umeås Lisa Lantz höll sig framme med pannan.

Precis som tränaren Fredrik Bernhardsson gissat byggde Umeå mycket av sitt spel på mittfältaren Rita Chikwelu som uppenbarligen tilldelats en fri roll och ställde till bekymmer för Sirius både här och där, tillsammans med lagkaptenen Jenny Hjohlman som regerade på högerkanten.

Under den första halvtimmen var det dock betydligt jämnare än vad resultattavlan visade men därefter tog Umeå IK över allt mer för att 20 minuter in i den andra halvleken utöka sin ledning. Målskytt var nyss nämnda Rita Chikwelu. Resultatet (0 – 3) stod sig sedan matchen ut trots att båda lagen kunde vaska fram en och annan halvchans.

Trots att dagens förlust innebar respass ut Svenska Cupen var det inte alltför ledsna miner i Sirius trupp. Återigen stod Agnes Nyberg för en uppfriskande insats när hon bytte av Ingrid Wixner i den 37:e spelminuten.

– Det är klart att det suger att förlora men det var ändå en väldigt rolig match, säger Agnes. Mycket kamp, mycket springa och det tycker jag om.

Agnes tog för sig rejält och visade ingen som helst respekt för det allsvenska motståndet.

– Självklart ska man överväga sina beslut noga men när jag väl är där så är det bara att göra sin grej.  Och jag vill gärna göra den till hundra procent varje match.

IK Sirius Dam – Umeå IK 0 – 3 (0 – 2)

Startelvan (4-3-3): Emma Holmgren – Märta Säfström (78), Mikaela Björklund, Sara Back, Stina Melin – Emelie Magnusson, Julia Lyckberg, Moa Mattsson – Ingrid Wixner (37), Elin Åkerman (45), Aisha Faiqi

Avbytare: Clara Ringmar, Ariam Berhane (78), Agnes Nyberg (37), Malin Forssner (45)