Seger med mersmak i årets första match

Sirius Fotboll säger välkommen till Jonas Hörlin som i dag debuterar som skribent för i första hand Sirius dam.

I den första matchen för säsongen tog damerna en både stor och rättvis seger, med 9 – 1, när dalalaget Ornäs BK kom till Löten. Sirius mål gjordes av Elin Åkerman, Agnes Nyberg, Emelie Magnusson och Aisha Faiqi.

Sirius tog hand om matchen från start och redan efter en minut fick Ingrid Wixner ett läge från högerkanten men lyckades bara träffa den vänstra stolpen. Efter 13 minuter kom 1-0 genom slarv i Ornäs försvar när en back passade rakt på Elin Åkerman som kunde lägga in den enkelt bredvid Ornäs målvakt Clara Lönntorp.

I minut 21 kvitterade Ornäs genom en snabb omställning på högerkanten och ett inlägg som till slut hamnade hos Patricia Forsell. Det – och ett skott som räddades i sekvensen innan – var de enda skotten Ornäs hade på mål under hela matchen och målet gjorde om möjligt Sirius än mer sugna på att vinna.

Elin Åkerman gjorde ett hat-trick i den första halvleken och Agnes Nyberg blott 15 år, ville inte var sämre så när hon kom in efter paus gjorde även hon tre mål i rad och sina första mål i den blåsvarta tröjan.

Nyberg registrerade ett inhopp för Sirius under sin debutsäsong i klubben i fjol.

– Jag hoppas att få starta en match i elitettan i alla fall, det är målet. Sedan hoppas jag så klart få starta fler, men en match är målet, säger Nyberg.

IK Sirius FK – Ornäs BK 9 – 1 (5 – 1)

Målskyttar: Elin Åkerman 3, Agnes Nyberg 3, Emelie Magnusson 2, Aisha Faiqi

Startelvan (4-3-3): Emma Holmgren – Malin Forssner, Mikaela Björklund, Sara Back, Stina Melin – Moa Mattsson, Julia Lyckberg, Emelie Magnusson – Aisha Faiqi, Malin Åkerman, Ingrid Wixner

Ersättare: Clara Ringmar, Agnes Nyberg, Josefin Lindström, Louise Zetterling

Skribent: Jonas Hörlin