Seger i träningsmatchen mot Örebro

Sirius besegrade Örebro SK med 1-0 (0-0) torsdagens träningsmatch hemma på Löten efter att Ian Sirelius satt matchens enda mål i den andra halvleken.

Det började inte i någon rasande fart, från något håll. Hela den första halvleken var en ganska försiktig och efter-semestern-rostig tillställning, där det när det väl hände någonting allt som oftast var bortalaget som skapade det.

Örebro ägde något mer av bollen, men framför allt lyckades man göra mer av den när man fick tag i den. Från uppställt spel hände inte allt för mycket åt något håll, men när Sirius tappade boll och bortalaget gick till motattack kom det flera gånger till farligheter under den första halvleken. Lukas Jonsson stod för ett par rutinräddningar, och ett par avslut från bra lägen flög förbi strax utanför målramen.

Sirius skapade ett par frisparkar i farliga lägen, men hade svårt att komma till riktiga målchanser. Halvlekens bästa blåsvarta chans kom när Kim Skoglund strax innan paus helt omarkerad fick komma upp och nicka på ett inlägg från en frispark, men inte riktigt hoppade högt nog utan träffade bollen underifrån och skickade den en bra bit över ribban..

– Första halvlek är sådär, kvaliteten är lite för dålig framför allt i försvarsspelet vid omställningar, som är helgalet. Vi åker på några riktigt jobbiga omställningar och kunde mycket väl ha hamnat i underläge där, och det blir jobbigt också att springa hemåt alldeles för mycket, säger Thomas Lagerlöf.

– Andra halvlek är också tekniskt horribel under en period i mitten, från båda lagen, men i övriga delar var det ganska mycket som var bra där, fortsätter han.

Det var under den andra halvleken som det började hända saker, i alla fall från blåsvart håll. Efter den ”tekniskt horribla” perioden började Sirius vinna tillbaka bollen allt snabbare och kunde stanna i anfallsposition allt längre. Snart började också målchanserna komma, och matchens sista halvtimme gick nästan helt och hållet i blåsvart favör.

En hel del byten gjordes i båda lagen, men det var Sirius inhoppare som lyckades skruva upp tempot ytterligare. Juniorerna Isac Bråholm, Linus Nygren och Sherko Faiqi fick alla komma in, och stod alla för mycket pigga insatser.

Det var dock startspelaren Ian Sirelius som i den 70:e minuten till slut fick göra matchens enda mål, då han tog till vara på en på tok för lös hemåtnick från en ÖSK-försvarare och slog in bollen i ett öppet mål innan den överrumplade målvakten hann snubbla dit. Dessförinnan hade comebackande Ante Björkebaum stått för matchens prestation med en dribblingsräd genom försvaret innan hans avslut oturligt nog blockades av en försvarare, och det fanns fler chanser som kunde ha resulterat i mål, men 1-0 blev slutresultatet på Löten.

– Vi tog oss ur den där perioden med en massa tekniska fel, medan Örebro aldrig gjorde det, så då fick vi full kontroll på matchen. Varje gång vi tappade bollen fick vi tillbaka den direkt. Det såg bra ut, och det var kul med flera unga spelare som hoppade in mot slutet och gjorde bra prestationer. Vi dominerar andra halvlek, vinner matchen, de unga gör det bra och de etablerade som var med fick speltid i olika grad, så jag är väl ganska nöjd på så sätt, säger Thomas Lagerlöf.