Seger i träningsmatchen mot Hammarby

Hammarby rivstartade med ett första anfall redan i den första minuten. Det befarade trycket uteblev dock även om Hammarby hade ett tydligt grepp om matchen under den första kvarten. Sirius jämnade snabbt ut spelet och levererade också matchens första riktigt vassa målchans. Stefan Vecchia fick relativt ostörd ladda kanonen och fick på ett hårt och välplacerat skott som den tidigare Sirius-keepern Benny Lekström tvingades tippa till hörna. En hörna som landade rätt i Lekströms handskar.

Sirius och Hammarby delade vänskapligt på bollen under den följande kvarten med en smula övervikt för Sirius. Tim Björkström arbetade stenhårt på sin högerkant och slog det ena öppnande inlägget efter det andra. Under en period radade Sirius upp flera fina chanser men det skulle istället bli Hammarby som fick göra matchens första mål. En Hammarbyspelare gjordes ner och en snabbt slagen frispark nådde Sander Svendsen som säkert placerade in bollen otagbart för Karim Fegrouch.

Rivstarten i andra halvlek stod Sirius för när Shkodran Maholli löpte sig fri på en öppnande passning och sånär passerade inbytte Davor Blazevic i Hammarbys bur. Revanschen för det uteblivna målet kom snabbt när Shkodran bara minuter senare dundrade in kvitteringen med ett stenhårt skott i krysset, bakom en chanslös Blazevic.

Sirius jobbade på bra under andra halvan av matchen och tillät inte Hammarby att komma fram i någon nämnvärd omfattning. Och alldeles på tröskeln till övertid kom det, det efterlängtade segermålet. Provspelande Mamby Koita löpte sönder trötta Hammarbyspelare och kunde enkelt rulla in 2 – 1 till Sirius.

En nöjd Thomas Lagerlöf konstaterade att efter den inledande kvarten jämnade Sirius ut spelet och visade att laget kan spela fin fotboll.

– Försvaret höll ihop bra, de var tajta och täta hela vägen, säger Thomas. Och även passningarna och anfall kom igång bra efter ett tag, även om vi kunde ha vänt spelet fler gånger än vi gjorde. Med beröm godkänt i dag.

Med dryga 20 minuter kvar av matchen fick Robert Åhman Persson göra en efterlängtad debut i den blåsvarta tröjan. Ett inhopp som var precis lagom i Roberts smak.

–  Jag kände att jag har en bit kvar till 90 minuter ännu, berättar Robert. Tacksamt nog så hade grabbarna redan kört slut på motståndarna när jag väl kom in.

Robert har kollat på vårens matcher och har bilden tämligen klar för sig.

–  Boxspelet har fungerat dåligt stundtals men spelet har överlag sett bra ut även om resultaten inte gått Sirius väg.