Nykomlingen Kalmar för svåra för Sirius

Gästerna IFK Kalmar tillfogade hemmalaget Sirius sin tredje förlust för året när man idag vann med 2 – 0 på Studenternas IP i Uppsala.

Trots att värmen stekte ner över Studenternas på lördagseftermiddagen satte Kalmar högsta fart från start. Ingen fara på taket för Sirius dock eftersom det mest såg ut att handla om snabbspring utan egentlig plan. Det skulle heller inte ta många minuter innan Sirius hade käkat sig in i matchen på allvar.

Det blev början på en matchbild där Sirius sakta och metodiskt byggde upp sina anfall och Kalmar hade sönder dem innan de själva sprang på anfall som ganska enkelt stängdes ner av Sirius. Gånger tio, typ.

Tills Tempest Norlin några minuter före halvtidsvilan slet sig fri på högerkanten och fick på ett inlägg till Caroline Lundberg som mitt framför mål fick felträff och skickade bollen en bra bit över överliggaren.

Det blev en rejäl energikick för Sirius som tryckte på ordentligt under halvlekens sista minuter, dock utan utdelning.

När andra halvlek drog igång var det med Sirius i förarsätet. Därför kom det som en ordentlig chock för hemmapubliken när Kalmars Amanda Fredriksson drog på ett knallhårt skott, helt otagbart för Emma Holmgren i Sirius mål.

Kalmar lade beslag på både energi och kommando och det skulle ta närmare en halvtimme innan Sirius återigen ätit sig in i matchen. Till föga nytta dock. För Sirius del utvecklades matchen till en sådan där det-vill-sig-inte vad vi än-gör-dag och när gästerna minuten före full tid tryckte in sitt andra mål i en tilltrasslad situation var det rullgardin ner.

IK Sirius FK – IFK Kalmar 0 – 2 (0 – 0)