Ny poäng för Sirius mot starkt topplag

På pappret ännu en svår bortamatch för de blåsvarta i Sirius. Det blev poäng till slut då man kvitterade i slutet av andra halvlek. Nu har man mött två av de starkaste motståndarna i ligan på bortaplan och lyckats ta poäng i båda matcher.

Det var bortaplan på Hovåsvallen mot Hovås Billdal IF, ett av Elitettans bättre lag. Matchen var en relativt jämn företeelse med liten fördel till hemmalaget i första halvlek. Hovås Billdal skulle även göra första målet precis innan halvtidsvila.

Men om det är något detta Sirius har visat så är det karaktär och vilja att ta poäng, så man kämpade sig tillbaka in i matchen och gjorde 1-1 målet i slutet av andra halvlek. Denna gången på ett långt inlägg av Fanny Andersson som nås av Amanda Johansson, som även gör sitt första mål för säsongen.

Det har varit sju hektiska dagar för Sirius med två bortamatcher mot två av ligans absolut bästa lag. Men man har lyckats ta två poäng och det ser ljust ut inför returmatcherna på Studan.

Som vanligt så har Olof summerat matchen på ett utomordentligt sätt och det hittar ni här nedanför.

”En miserabel motvind, tveksam mental närvaro gjorde första halvtimmen till en av de tuffaste i år. Efter det kommer vi in i matchbilden något men åker på mål i baken precis innan halvtid, retur från hörna.

I andra är det jämnare och vi spelar stundtals fin anfallsfotboll. Starkt att få med sig poäng mot ett av seriens bästa lag, utan att vi gör en hundraprocentig insats.”

Hovås Billdal IF 1-1 IK Sirius (1-0):
’45+2 1-0 Frida Boriero
’87 1-1 Amanda Johansson (Fanny Andersson)