Ny 3 – 0-seger mot Jitex

– En bra känsla att gå på semester med, säger damernas tränare Olof Unogård efter dagens hemmaseger med 3 – 0 mot Jitex.

Det var ett rejält påslaget Sirius som stegade in på Studenternas IP för att ta sig an Jitex Mölndal. Redan två minuter in i matchen var följdriktigt Julia Lyckberg framme och stressade gästernas målvakt rejält utan att få till den där sista knorren.

Men påslag går inte alltid hand i hand med precision. Kombinerat med en grym värme gav det till en början en rätt rörig situation på planen med många felpass och missbedömningar.

En av missbedömningarna gav dock bra effekt för hemmalaget när en Jitexspelare var framme med handen på bollen i straffområdet. Den påföljande straffen skickade Julia Lyckberg stensäkert in till ledning för Sirius med kvarten spelad.

Efter målet kopplade Sirius greppet om matchen och de få chanser som dök upp stod också hemmalaget för. Med runt halvtimmen spelad brände Fanny Andersson till exempel på en rejäl kanon i främre stolpen och några minuter senare var det Caroline Lundbergs tur att skotta. Emma Lind i Jitex mål dök blixtsnabbt och fick en av åsarna på långfingrets fingeravtryck på bollen som retfullt långsamt rullade förbi målet och över kortlinjen.

Andra halvlek han bara ticka i 34 sekunder när Tempest Norlin jobbade sig fri och i snäv vinkel iskallt passerade bollen förbi målvakten och in vid bortre stolpen.

Det där med att få spelet att stämma var inte riktigt dagens grej. Trots det höll Sirius ett stadigt grepp om matchen och slog med jämna mellanrum till med giftiga anfall. Som när Caroline Lundberg satte fart rätt in i vimlet på vänsterkanten där hon vände ner och bjussade en framstormande Tempest Norlin på bollen. Med överväxeln i dundrade Tempest in i straffområdet och skickade fram tollen till en fri Fanny Andersson som stensäkert ökade på till 3 – 0.

Sedan blev det inte så mycket mer. Den höga temperaturen tog ut i rätt på alla spelare och trots ett cooling break per halvlek var det tröttkörda spelare som jobbade av dagens match utan att allt för mycket dramatiskt inträffade.

– Värmen gjorde att det blev en hel del gåfotboll i dag, säger Olof Unogård. Det känns skönt att vi är tillbaka på spåret och kunde följa vår game plan till punkt och pricka, något som vi inte lyckades med senast.

Damerna går nu på en välförtjänt semester och Olof gläds åt att det sker med en seger i ryggen.

IK Sirius FK – Jitex Mölndal BK 3 – 0 (1 – 0)

Målskyttar: Julia Lyckberg (16), Tempest Norlin (46), Fanny Andersson (55)

Publik: 178

Startelva: Emma Holmgren – Amanda Johansson, Sara Back, Mikaela Björklund, Stina Melin- Moa Mattsson, Fanny Andersson (65), Julia Lyckberg (73) – Tempest-Marie Norlin, Caroline Lundberg (65), Elin Åkerman

Ersättare: Märta Säfström, Ingrid Wixner, Tyra Kajgård (65), Aisha Faiqi (65), Malin Forssner (73), Maja Andersson