Matchsummering Sirius – Trelleborg

Sirius – Trelleborg slutade 1-1 efter en jämn match där båda lagen hade bud på fler mål. Christian Kouakou nätade för Blåsvart som på lördag avslutar Svenska Cupens gruppspel borta mot Örebro.

Trelleborg startade första halvlek med att variera sitt försvarsspel, ibland gick de för en hög press mot de blåsvarta försvararna medan de i andra lägen valde att stå lägre i sitt försvarsspel och mer utgå från mittplan. Detsamma gällde även för Sirius. Det var ett trevande spel som inte ledde till några farligheter för något av lagen. Efter ett tag började Sirius ha mer och mer boll, både runt och in mellan Trelleborgs lagdelar. På det sättet började hemmalaget även skapa vissa farligheter. Den första chansen kom efter att Johan Karlsson avslutade utanför straffområdet och målvakten fick tippa ut bollen till hörna. Kort därefter hade även Marcus Mathisen en möjlighet med ett skott utifrån, även det avslutet resulterade i en hörna. Sirius närmade sig ett ledningsmål och hade ytterligare ett skott på mål då Kouakou fick iväg ett avslut efter ett inspel från kanten. Trelleborg fortsatte ligga lågt i första halvlekens mittpunkt medan Sirius spelade runt bollen.

Bortalaget hade svårt att komma igenom när de väl fick bollen. Halvlekens farligaste läge var dock Trelleborgs. Det kom efter en felpassning i det blåsvarta straffområdet och bortalaget var ytterst nära att ta ledningen men skottet tog i stolpen och ut. Målchansen verkade tända gästerna som strax därpå även hade en ytterligare farlig möjlighet från nära håll efter en omställning. David Mitov Nilsson visade prov på kvalitet då han gjorde en vass reflexräddning på en nick från Siriusbekante Henry Offia. Det blev inga fler målchanser i den första halvleken, första 45 slutade därmed 0-0.

Det böljade fram och tillbaka under de första fem minuterna av andra halvlek. I minut 52 fick Sirius fast bollen långt upp i banan och hade ett farligt dubbelläge som dock blockades två gånger om, först ett avslut från Mohammed Saeid och sedan ett skottförsök från Axel Björnström. Matchen fortsatte vara relativt jämn men det var Sirius som ofta kom fram i heta lägen. Mitt i denna period var det dock Trelleborg som tog ledningen i matchen efter de blivit övertaliga med tre man mot två och enkelt kunde passa i sidled och rulla in ledningsmålet.

Kvitteringen kom bara tio minuter senare då Christian Kouakou blivit fint assisterad av Aron Bjarnason efter ett fint kombinationsspel på högerkanten med Simon Gefvert. De två sistnämnda byttes in i den andra halvleken. Ställningen var därmed 1-1 och Sirius fortsatte skapa farliga lägen framför, och innanför motståndarnas straffområde, men hemmalaget fick inte in några fler bollar den här eftermiddagen. Trelleborg var fortsatt med i matchen, men de lyckades inte skapa några heta lägen i slutskeden. Matchen slutade därmed 1-1, vilket innebär att Sirius och Trelleborg står båda på fyra poäng inför gruppspelets sista omgång.