Matchsummering IK Sirius – IF Elfsborg

Sirius förlorade med två mål mot Elfsborg hemma på Studenternas under onsdagskvällen i ett somrigt Uppsala. Laget har chans till snabb revansch – nästa match spelas redan på måndag mot IFK Göteborg på Ullevi.

Matchen inleddes med spel fram och tillbaka där Sirius stod för en del inlägg in i boxen. Det bästa läget var dock en frispark från Marcus Mathisen som målvakten fick ut till hörna. Kort därefter kom matchens första mål då bortalaget Elfsborg tog ledningen. Målet uppstod efter ett högerinlägg som först motades bort av den blåsvarta backlinjen men sedan kom bollen tillbaka och en Elfsborgsspelare kunde nicka in ledningsmålet efter ett chippinspel. Efter målet kom Elfsborg in allt mer i matchen och de var mer effektiva än Sirius i sitt sätt att ta sig framåt i banan. Bortalaget hade flertalet försök med längre bollar bakom Sirius backlinje men de uppstod sällan några superheta lägen, bortalaget kom mest till några halvchanser. Elfsborg var dock väldigt nära att utöka ledningen i samband med att Sirius slarvade precis vid eget straffområde, men laget lyckades till slut reda ut situationen och ställningen förblev 0-1 när det var knappa halvtimmen spelad. Sirius hade haft svårigheter med att avancera framåt och etablera sitt spel. Det var först när Marcus Mathisen började slå längre svepande bollar som Blåsvart kunde komma upp i banan och etablera sina anfall allt mer. Resten av halvleken spelades dock av med rätt trevande spel där Elfsborg hade någon möjlighet och Sirius likaså. Det var fördel Elfsborg när lagen gick till paus.

Även sista 45 inleddes med ett varierat bollinnehav. Sirius dribblade sig in i straffområdet några gånger men kom inte till någon klar möjlighet. Elfsborg hade fler skott på mål och var på så sätt närmare att utöka sin ledning . Efter timmen spelad kom Blåsvart in allt mer i matchen och kunde äga bollen allt högre upp i banan på Elfsborgs planhalva, det höga bollinnehavet resulterade dock inte i några superlägen. Elfsborg verkade väldigt trygga i att ligga lågt och kontrollera sin ledning. I minut 82 kunde bortalaget även utöka sin ledning genom ett lågt inspel som nådde en inrusande Elfsborsspelare. Därefter var det lite stiltje i bägge lagen, Sirius styrde förvisso spelet, men det kändes som att Elfsborg lät Blåsvart bibehålla ett högt bollinnehav medan de själva fokuserade på att ligga rätt i sina positioner och spela av matchen. När domaren väl blåste av matchen stod det fortfarande 0-2 på resultattavlan. Årets andra förlust var ett faktum. Nya tag på måndag mot IFK Göteborg på Ullevi.