Matchsummering Helsingborg – Sirius

Två möten mot samma lag och vi tar hemma alla sex poäng. Så kan vi summera dubbelmötet mot Helsingborgs IF. Gårdagens match fick en liten annan matchbild än senast, men blåsvart gick segrande ur kampen efter ett sent avgörande på straff.

Det var Helsingborg som inledde matchen bäst. De hade en bra tiominutersperiod som bland annat mynnade ut i ett ledningsmål i den sjunde spelminuten då Mikkel Diskerud nickade in en hörna. Därefter tog blåsvart över matchbilden och skapade flera heta lägen. De bästa chansen kom när Axel Björnström frispelades i straffområdet och sånär fick in bollen bakom Alexander Nilsson i Helsingborgs mål. Situationen blev minst sagt tilltrasslad och det såg ut som att vi hade kunnat bli tilldelad straff för antingen tröjdragning eller hands.

Därefter blev spelet böljande åt båda hållen. Både vi och Helsingborg skapade några halvfarliga lägen men det såg ut som att 1-0-resultatet skulle stå sig fram till halvtid. Men, som så många gånger tidigare i år skulle Yukiya Sugita och Stefano Vecchia ändra resultatet. Den här gången var det Yukiya Sugita som spelade fram Stefano Vecchia. Steffo kunde glida in kvitteringen från nära håll och vi gick därmed till paus med 1-1 på resultattavlan.

Blåsvart inledde den andra halvleken bäst och skapade bland annat flera hörnor och inläggsfrisparkar. Ingen av dessa blev dock förvaltad på bästa sätt utan istället kunde Helsingborg komma fram och skapa en del halvchanser. Ingen av dessa blev heller särskilt farliga då de antingen missade avslutet eller blev stoppade av Daniel Jarl som återigen gjorde en kanonmatch i mittförsvaret.

Den första riktigt heta målchansen i den andra halvleken stod Steffo för när han sånär knorrade in ett skott i det bortre krysset. Alexander Nilsson var dock med på noterna och kunde tippa bollen till hörna. Matchen böljade fram och tillbaka och de hetaste lägena skapades allt som oftast från Sirius vänsterkant där Steffo och Axel Björnström spelade sig igenom hemmaförsvaret. Det blev dock aldrig riktigt farligt utan matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat.

När det återstod två minuter av ordinarie tid fick vi ett gyllene läge att gå upp i ledning. Laorent Shabani kom in från högerkanten och avlossade ett skott som tog på Martin Olssons hand. Domaren tvekade inte – han blåste för blåsvart straff. Mohammed Saeid stegade fram, lade upp bollen på straffpunkten, och placerade enkelt in segermålet i målvaktens vänstra hörn. Den fyra minuter långa stopptiden spelades sedan av och när domaren väl blåste av matchen kunde vi konstatera att blåsvart nu är obesegrade i fem raka matcher.

Efter ombyte på Olympia satte sig laget i bussen och påbörjade den långa bussresan hem. Vi fick en pratstund med matchvinnaren Mohammed Saeid:

Hur är känslan nu efter matchen?
Den är fantastisk, det känns jättebra. Det här kanske inte var en av våra bästa matcher i år men vi vinner och det är det viktigaste.

Vad tänkte du inför straffen?
– Jag tänkte att vi måste göra mål. Bollen skulle bara in.

Vad var den stora skillnaden i den här matchen mot den förra?
Till den här matchen fick ju Helsingborg tillbaka två av sina bästa spelare och det kändes som att deras moral höjdes tack vare det. De blev helt enkelt ett bättre motstånd den här matchen. Sedan kändes det som att de hade ändrat lite i sin taktik också, de blev mycket bättre på att göra det svårt för oss att spela vårt egna spel. Man kan väl säga att det blev en riktig krigarmatch, och därför känns det extra bra att vi tog hem alla tre poäng.