Matchsummering Hammarby IF – IK Sirius

Trots två mål framåt blev det förlust i lördagens match mot Hammarby IF. Hemmalaget tog hem matchen med slutsiffrorna 3-2. En match där Hammarby höll ett hårt grepp om taktpinnen matchen igenom, men genom Ekin Buluts sena reducering blev det spänning in i de sista övertidsminuterna.

Hemmalaget startade matchen med en hög och intensiv press mot det blåsvarta försvaret. En press som gjorde det svårt för Sirius att få till ett etablerat spel i matchinledningen. Efter cirka femton spelade minuter kom även matchens första mål då Hammarby tog ledningen efter ett snett inåt bakåt-inspel.

Ledningsmålet förändrade matchbilden en aning. Blåsvart kunde komma upp i lite högre i planen och behålla bollen i längre perioder än i matchinledningen. Det utökade bollinnehavet mynnade dock inte ut i alltför många offensiva farligheter, Sirius hade en del boll, men istället var det hemmalaget som fortsatte att skapa de allra hetaste lägena i matchen. När domaren väl blåste för halvtid stod det fortfarande 1-0 på resultattavlan, ett resultat som Sirius skulle vara mest nöjda med.

Nästan direkt efter avspark kunde hemmalaget utökade sin ledning. Blåsvart behövde då göra minst två mål för att inte åka hem poänglösa från Tele2 Arena. Jacob Ortmark tog tag i saken och replikerade direkt och till 2-1, men Hammarby i sin tur svarade på Sirius reducering och med tio minuter spelade av den andra halvleken stod det 3-1 på resultattavlan.

Sirius kom in allt mer i matchen, laget hade mer boll än i den första halvleken men lagets bollinnehav var främst runt mittlinjen eller i den egna backlinjen. Huvudtränare Daniel Bäckström gjorde några byten och till slut mynnade ett av dessa ut i en reducering. Ekin Bulut hade bara varit på planen i några minuter i sin allsvenska debut då han snyggt lobbade in 3-2-målet i den 89:onde spelminuten. Närmare än så kom dock inte Sirius, när domaren väl blåste av matchen visade resultattavlan 3-2 till hemmalaget. Blåsvarts första förlust i årets allsvenska var ett faktum. Laget får chans till revansch redan på onsdag då Elfsborg kommer på besök.