Matchsummering Hammarby IF – IK Sirius

Söndagens genrep inför den allsvenska omstarten slutade 3-1 till hemmalaget Hammarby IF. Blåsvart stod för en svag första halvlek men spelade sedan upp sig i andra och hade bud på flera mål direkt efter paus. Nahom Girmai Netabay stod för Sirius mål då hans välplacerade distansskott i den 55:e matchminuten innebar 3-1, vilket även blev matchens sista mål.

Sirius inledde matchen med ett högt bollinnehav, laget arbetade sig sakta med säkert allt högre i banan men hade svårt att skapa några superlägen framför motståndarnas straffområde. Istället var det hemmalaget Hammarby som, trots ett lägre bollinnehav, kändes lite mer heta när de väl kom upp i banan. Matchen förblev mållös i en halvtimme, Sirius hade haft sina lägen till att göra matchens första mål, allra närmast var Marcus Mathisen men hans nick styrdes ut till hörna av hemmamålvakten. Sedan förändrades allt på elva minuter då hemmalaget noterades för tre mål. Det första uppkom efter en tidig brytning på ett Siriusuppspel, det andra var mer av ett spelmål och det tredje var ett inlägg som olyckligt styrdes in i eget mål av Jamie Roche.

Starten på andra halvlek visade ett helt annat Sirius än det lag som precis gått av för pausvila. Laget var mer distinkta i sin press, och det kändes även som att Blåsvart försökte vara lite mer direkta i det egna bollinnehavet. Vänsterkanten och särskilt Axel Björnström var mer involverad i det offensiva spelet än i den första halvleken, och det var även på den sidan som många av de blåsvarta anfallen initierades. Efter cirka tio minuter kunde Nahom Girmai Netabay reducera genom ett välplacerat distansskott.

Närmare än så kom dock inte Blåsvart, den intensiva inledningen mattades av lite grann och hemmalaget Hammarby kunde återigen arbeta sig in i matchen. När det återstod en halvtimme av matchen började båda lagen att genomföra sina byten, in kom bland annat Yukiya Sugita som gjorde sina första matchminuter sedan Sirius-Kalmar den 1 maj.

När slutsignalen löd stod det fortfarande 3-1 på resultattavlan. Chans till revansch väntar redan under måndagen då Hammarby gästar Studenternas för en ytterligare träningsmatch.