Mållös batalj i Falkenberg

Sirius fick en poäng med sig hem från Falkenberg på onsdagen efter en 0-0-match som präglades mer av nickdueller och fasta situationer än skönspel.

På ett vindpinat Falcon alkoholfri arena var det hemmalaget som tog kommandot i matchinledningen. Med hjälp av ett oavbrutet inläggsspel och ett stort antal fasta situationer tryckte Falkenberg ned Sirius i försvarsställning. Utöver frisparkar och hörnor utnyttjade hallänningarna varje offensivt inkast till att lyfta upp laget och kasta långt.

Blåsvart försvarade sig dock väl i eget straffområde, och utöver något nickläge och ett par halvfarliga avslut på andrabollar som Lukas Jonsson hanterade utan några större bekymmer höll man Falkenberg borta från de hetare målchanserna.

– Det är en ganska dålig fotbollsmatch. Dålig kvalitet på passningsspelet och långsamt spel. Falkenberg gör det ganska bra och pressar oss, vi lyckas aldrig göra det vi pratat om innan under någon längre period, säger Mirza Jelecak.

Sirius fick fatt i bollen mer och mer ju längre halvleken led, och man började hitta fram till lägen via kanterna där Axel Björnström och Kalle Larson kom till inspel. Man fick aldrig något riktigt tryck på hemmalaget och det fanns inte allt för många blåsvarta att sikta på i straffområdet, men när ett inlägg väl nådde Philip Haglunds huvud kunde han mycket väl ha gett Sirius ledningen. Nicken från nära håll satt dock rätt i famnen på målvakten.

Sirius fick aldrig någon riktig fart i sitt passningsspel och dikterade sällan tempot i matchen. Den andra halvleken såg därför i mångt och mycket ut som den första, där Falkenberg utnyttjade varje möjlighet man fick att lyfta in bollen i offensivt straffområde. Väl i luftrummet var det dock fortsatt Sirius som dominerade, och inte heller under den andra halvleken kom hemmalaget till något avslut som Lukas Jonsson inte hade under kontroll.

– Vi visste att det skulle bli mycket fasta situationer, inkast och frisparkar från mittplan, det har vi pratat mycket om. Där försvarar vi oss väl, och vi står upp och fajtas vilket är glädjande, säger Mirza Jelecak.

Det var dock först mot slutet av matchen som Sirius till slut också fick matchbilden under kontroll. Under de avslutande 10-15 minuterna lyckades man till slut trycka ned Falkenberg, vinna tillbaka bollen högt upp i planen och börja skapa sina bästa målchanser i matchen. Philip Haglund nickade strax över och Elias Andersson sköt på en andraboll ett skott som målvakten kunde styra ut till hörna, innan Mohammed Saeid med en något längre fot kunde ha tryckt in avgörandet i en kaotisk situation i offensivt straffområde.

Mohammed Saeid fick också matchens största målchans när Elias Anderssons inspel touchades på vägen fram och studsade perfekt upp till hans panna några meter från mål. Nicken som han försökte styra in i den bortre gaveln var dock inte välplacerad nog för att stoppa hemmamålvakten från att nå dit i sista stund.

– Det är roligt att vi visar att vi har kraft och energi att orka pressa på i slutet, men utöver det är Falkenberg kanske lite bättre i längre perioder än oss, utan att skapa så mycket egentligen, säger Mirza Jelecak.

Några Siriushjärtan fastnade nog i halsgropen när Falkenberg skapade en sista hörna i matchens absoluta slutsekunder, men efter att hemmalaget axelnickat bollen en bra bit över ribban blåste domaren av och Sirius kunde konstatera att man i alla fall fick en poäng med sig hem från Falkenberg.

– Positivt att vi tar med oss en poäng och att vi håller nollan, på så sätt är det okej mot ett Falkenberg som stör rytmen och vill spela den typen av fotboll. Men vi är besvikna över att vi inte lyckas med vårt. Samtidigt kunde vi lika gärna ha vunnit matchen i slutet när Mo har två lägen. 0-0 var rättvist till slut, säger Mirza Jelecak.