Kryss i näst sista träningsmatchen

Sirius tog sig tillbaka efter ett tidigt underläge och fick med sig ett oavgjort resultat efter Stefano Vecchias kvittering till 1-1 i en tät träningsmatch borta mot BK Häcken.

Sirius inledde något trevande i försäsongens näst sista träningsmatch borta mot BK Häcken. Hemmalaget kunde ta kommandot i inledningen och Blåsvart fick lägga sig på defensiven och jobba sig in i matchen. Den första halvleken skulle ändå komma att bli relativt chansfattig, men Häcken fick ett bra läge och då tog man chansen.

Det var efter 22 minuter som hemmalaget skaffade sig en hörna medan Kalle Larson hade fått problem med ena skon och befann sig utanför planen. Häcken utnyttjade de extra ytorna som plötsligt uppstod, och Rasmus Lindgren kunde kasta sig fram på den bortre stolpen och stöta in 1-0 på ett inlägg efter en kort slagen vänsterhörna.

– Vi inleder okej, men sen slår vi bort några bollar och så ser det lite ängsligt ut, vi får jaga mycket boll och kommer inte upp i nivå i försvars- och passningsspel. De skapar inte så mycket chanser men vi har inget eget spel egentligen, säger Kim Bergstrand.

Sirius jobbade sig vartefter in i matchen, kunde få bättre kontroll över bollen under längre perioder. Nyförvärvet Omar Eddahri var särskilt pigg på sin vänsterkant där han spelade från start i debuten och kom flera gånger runt till farliga inspel och avslutsförsök, men Sirius hittade inte riktigt rätt runt offensivt straffområde. Sam Lundholm kom närmast när han blev frispelad till höger i straffområdet, men han kunde inte få bollen förbi målvakten ur något snäv vinkel.

Efter den jämna men något trevande första halvleken kom Sirius ut med en annan beslutsamhet till den andra. Pressen var aggressivare, närkamperna hårdare och bolltempot högre. Tio minuter in i halvleken kom dagens andre debutant Abdul Razak in i spel tillsammans med Stefano Vecchia, som båda bidrog i allra högsta grad till det.

Måchanserna var fler i den andra halvleken, och merparten kom åt båda håll till efter snabba spelvändningar. För Häckens del var det ett par instick i djupled som friställde Paulinho för deras bästa målchanser i halvleken, men Joshua Wicks var i både dessa och andra fall snabbt ute och stängde alla vinklar för avslutet eller plockade åt sig bollen.

Sirius hittade främst ytor på kanterna där Sam Lundholm och senare Moses Ogbu kom fram till flera farliga inspel från högerkanten, men Shkodran Maholli som störtade fram i mitten missade bollen med en hårsmån vid ett par tillfällen och fick till ett misslyckat klackförsök vid ett annat.

Istället passade han fram till det läge som till slut gav Sirius kvitteringen till 1-1. Det var efter 70 spelade minuter som Maholli drev fram bollen från mittplan och hittade en framrusande Stefano Vecchia till vänster om sig. Vecchia tog in bollen i straffområdet och chippade den elegant över den utrusande målvakten och in i nät.

1-1 blev också slutresultatet när Sirius träningsspelade för näst sista gången den här försäsongen, och efter den andra halvleken var Kim Bergstrand till slut hyfsat belåten med prestationen.

– Det är ömsom vin ömsom vatten, men andra halvlek är helt okej mot ett bra lag. Vi får till lite aggressivitet och lyckas behålla bollen och bli lite tydligare. Det är en klart godkänd insats allt som allt, säger han.

Nu återstår två träningsveckor med ett genrep mot Gefle IF inbakat där emellan för att få allt att falla på plats innan den allsvenska premiären.

– Det går sakta framåt, helt klart, och små bitar faller på plats hela tiden. Men vi har fortfarande inte gjort två gånger 45 minuter där allt fallit på plats. Nu har vi två veckor till på oss att bli riktigt bra, säger Kim Bergstrand.