Kämpainsats förlängde Sirius dams förlustfria svit

Sirius damer fortsätter att vägra förlora. I dagens möte med Hovås Billdal var man hårt tillbakapressade men kunde ändå bärga hem segern efter en kämpainsats som slår det mesta som skådats på Löten den här säsongen.

Gästerna Hovås Billdal rivstartade matchen och redan efter fem minuter hade de krigat till sig två hörnor.  Men den höga pressen skulle straffa sig. Sirius gjorde en snabb omställning och när en Hovåsförsvarare misslyckades med en hemåtpassning var Elin Åkerman där och snodde åt sig bollen, innan hon säkert rullade in bollen förbi en chanslös Jenny Olsson i Hovåa Billdals mål, i matchens sjunde minut.

Målet gav Sirius en rejäl energikick och man tog över det mesta av spelet och matade på ordentligt mot gästernas mål. Ett tillstånd som varade fram till kvarten kvar av första halvlek, när Hovås Billdal åter käkade sig in i matchen. Med jämvikt mellan lagen hände dock inte så mycket mer innan halvtidsvilan.

När andra drog igång kopplade Hovås Billdal ganska snart greppet om händelserna på planen och ju längre matchen led ju hårdare drog de åt tumskruvarna.

Matchens absolut svettigaste räddning stod Emma Holmgren för när Hovås Billdals målspruta Valerie Obita kom helt fri efter en misslyckad hemåtpassning. Emma visade med en ”handbollsräddning” varför hon är en av Sveriges vassaste målvakter just nu. Valerie Obita skulle dock få sin revansch några minuter senare när hon drämde in Hovås Billdals kvitteringsmål.

Hovås Billdal fortsatte sin halsbrytande press och publiken såg ett ledningsmål komma allt närmare. Men Sirius ville annat. De flesta anfallen strandade mot Sirius försvarsmur och hela laget pressade ut det sista av adrenalin som fanns tillgängligt.

Till slut kom kallduschen för gästerna när Moa Mattsson i en av Sirius få omställningar dundrade in 2 -1 med kvarten kvar att spela.

– Vi håller ihop som ett lag och jobbar stenhårt för varandra, säger försvarslåset Mikaela Björklund. Hovås hade nästan allt spel fram till Moas mål, men sedan fick vi lite mer ordning på spelet.

Och så är det, den sista kvarten kom Sirius tillbaka och med de sista krafterna som fanns att leta fram höll man Hovås Billdal stången matchen ut.

– Det här var en riktig pärs, säger damernas tränare Fredrik Bernhardsson. Det gör prestationen desto större, en stor fet eloge till tjejerna. Vi hade helt slut på soppa på slutet så det är hatten av för lagets insats och fantastiska moral.

Dagens seger innebär att Sirius gick upp på samma poäng som Hovås Billdal och därmed ligger på delad fjärdeplats i tabellen med sju poäng upp till Hammarby ovanför uppflyttningsstrecket.