Första ronden till AIK

Sirius förlorade den första matchen i dubbelmötet med AIK. Trots flera fina målchanser och en bra andra halvlek från Sirius sida kunde hemmalaget vinna med 2-0 (1-0) på Friends Arena.
− Vi skapar definitivt tillräckligt med målchanser för att ha med oss en poäng hem, säger Kim Bergstrand.

Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen i matchinledningen och redan i den sjätte minuten tog sig Nabil Bahoui fram centralt i planen och avslutade. Karim Fegrouch kom dock ut bra och gjorde en fin enhandsräddning.

Nästa chans i matchen gick några minuter senare till Sirius när en blockering av ett Stefano Vecchia-skott hamnade hos Moses Ogbu. Siriuskaptenen vände runt i straffområdet och sköt, men Janošević i AIK-målet stod rätt placerad.

1-0-målet för AIK föll sedan i den 21:a minuten efter en omställning. Nabil Bahoui fick bollen i straffområdet och placerade bollen nere vid Karim Fegrouchs vänstra stolpe. Inte långt senare rann samme Bahoui igenom igen, men rullade denna gång bollen i stolpen. Halvminuten senare var det också dags för Fegrouch ribba att få påhälsning efter en nickskarv på en hörna.

Efter AIK:s chanskavalkad var det dock Sirius som började gå framåt. Visserligen hade man ägt en del boll tidigare, men nu började man även hota mer framåt. Stefano Vecchia kom runt flera gånger på sin kant, vilket ledde till två bra chanser. Den första avslutades med ett skott precis utanför från Tim Björkström och den andra med ett skott precis över från Philip Haglund.

Sirius tvingades i paus göra slut på alla sina byten. Jesper Arvidsson hade redan haltat ut efter fem minuters spel klivit av med smärtor i baksida lår och ersatts av Oscar Pehrsson. Karl Larson och Abdul Razak ersattes sedan i halvtid av Ian Sirelius och Shkodran Maholli.

Sirius inledde även den andra halvleken på samma positiva sätt som man avslutat den första, med mycket bollinnehav och tryck framåt. Dessvärre lyckades Sirius inte avsluta ett inspel snett-inåt-bakåt i straffområdet och efter några passningar och någon dribbling hade AIK effektivt kontrat in 2-0.

Halvleken fortsatte därefter på ungefär samma sätt som den börjat. Sirius var laget som förde spelet lite mer samtidigt som AIK försökte slå vakt om sin ledning. Under matchens sista halvtimme tillhörde alla heta chanser Sirius. Philip Haglund sköt, Shkodran Maholli nickade och farligast blev det när Maholli spelade in bollen i straffområdet till en helt fristående lagkamrat som inte fick bollen förbi målvakten.

Trots flera bra chanser och ett anfallsspel som börjar se lovande ut ville bollen alltså inte in för Sirius denna afton, men Kim Bergstrand är nöjd med stora delar av prestationen.

− Vi gör en väldigt bra bortamatch under väldigt svåra omständigheter, där vi tvingas till byten hela tiden. Vi skapar definitivt tillräckligt med målchanser för att ha med oss en poäng hem, men sen åker vi på två omställningar och det får vi lära oss av. Vi gör ett par misstag och det blir vi straffade för, säger Bergstrand.

Sirius får chans att visa att man kunnat lära av sina misstag redan på onsdag när AIK kommer till Studenternas.

− Vi tar med oss att vi står upp mot AIK på ett strålande sätt. Alla har väldigt bra inställning och vi skapar målchanser. Andra halvlek var framför allt väldigt bra, så vi tar dem hemma!