Damerna vägrar förlora

Sirius dam vägrar förlora. Efter ett tufft underläge i första vände man på steken och bärgade hem den ena poängen i dagens bortamatch mot Östersunds DFF.

Sirius kom snett in i matchen från början och Östersund tilläts föra matchen. Några olycksaliga minuter i den sista delen av första halvlek innebar att det lyste 2 – 0 till hemmalaget Östersunds DFF på resultattavlan. Ett av målen gjordes av den tidigare Siriusspelaren Sarah Storck.

– Det var en tuff start, säger Fredrik Bernhardsson. Det såg inte så ljust ut i halvtid men trots allt tycker jag kände vi att vi var där och att vi höjde oss i slutet av halvleken.

Efter halvtidsvilan var det uppenbart att snacket i omklädningsrummet gått i rätt banor. Sirius kom ut som ett helt annat lag, ett lag som bestämt sig för att ta med sig minst en pinne hem från Östersund. Sirius tog kommandot och tryckte på men utdelningen kom inte förrän 2o minuter in i halvleken när Emelie Magnusson kom ner djupt på vänsterkanten och lade in bollen mot boxen där Aisha Faiqi kunde trycka in reduceringen.

Bara några minuter senare krigade Sirius till sig en hörna. Ingrid Wixner tog hand om den på bästa sätt. Bollen gick nämligen i en perfekt båge och rasslade in i nätet vid bortre krysset.

Poängen var i det läget hemma och så skulle det också sluta. Sirius vänder hemåt med ännu en poäng i bagaget och fortsätter att vägra förlora.

– Ja, det är en bra vana vi lagt oss till med, säger Fredrik Bernhardsson. Vi åkte så klart upp för att hämta tre poäng men som det utvecklade sig är jag väldigt nöjd med tjejernas uppträdande och moral i andra halvlek, när de verkligen sluter upp och står upp för varandra. Ett rättvist resultat över 90 minuter.